Queiroz definitief ontslagen als bondscoach van Colombia

Queiroz definitief ontslagen als bondscoach van Colombia

Wat al een tijd in de lucht hing is sinds afgelopen nacht definitief een feit. De Portugees Carlos Queiroz is definitief ontslagen als bondscoach van Colombia. De Colombiaanse voetbalfederatie stuurde hierover een officieel communiqué naar buiten. De 67-jarige Queiroz en de bond nemen afscheid van elkaar in goede harmonie na een reeks slechte resultaten in de tweede speelronde.

– Tekst: Luis Ernesto van Baren (LinkedIn)

Slechte kwalificatiereeks

Colombia stond er voor de tweede speelronde goed voor. Met een vierde plaats en wedstrijden tegen Ecuador en Uruguay had de ploeg van Queiroz alle reden om positief te zijn.


Het werden twee wedstrijden waarin Colombia ongeïnspireerd speelde. De eerste wedstrijd tegen Uruguay kreeg Colombia 3-0 klop met doelpunten van onder andere Uruguay-veteranen Luis Suarez en Edinson Cavani. Met als dieptepunten de rode kaart van Yerry Mina en het gevecht in de kleedkamer na de wedstrijd.

Vechtpartij in de kleedkamer

Na de wedstrijd tegen Uruguay brak er een onenigheid uit in de kleedkamer. Dit ontaarde in een hoop gevloek en een handgemeen waarbij Muriel, James, Lerma en Davinson Sanchez waren betrokken. Queiroz werd ervan beschuldigd dat hij bepaalde spelers voortrok wat de ploeg niet ten goede zou komen.

Queiroz definitief ontslagen als bondscoach van Colombia

Gifbeker

In Quito nam Colombia het op tegen Ecuador. Wederom speelde Colombia niet alleen ongeïnspireerd maar ook zonder creativiteit en leek verdoofd door de gebeurtenissen die een paar dagen eerder plaatsvonden. De gifbeker moest helemaal leeg. Colombia verloor met maar liefst 6-1 en was de grootste verliespartij van Los Cafeteros sinds 1977.

De volgende bondscoach van Colombia

Direct na de pak slaag in Quito werd er in de media druk gespeculeerd over het vertrek van Queiroz en wie deze moest opvolgen. Moest ex-bondscoach Pékerman terugkomen? Of gaat men toch voor een Colombiaanse bondscoach? Het is een vraag die nog steeds niet beantwoord is. De Colombiaanse voetbalfederatie heeft nog een aantal maanden de tijd om een keuze te maken en zal pas in maart 2021 weer kwalificatiewedstrijden spelen.

Queiroz definitief ontslagen als bondscoach van Colombia
Dat wordt echter geen gemakkelijke opgave. In de derde speelronde moet er namelijk afgerekend worden met Paraguay en koploper Brazilië. Paraguay staat vierde in de poule. Colombia staat op dit moment op de zevende plaats. Het wordt nog even spannend wie Carlos Queiroz (zie foto hierboven) gaat opvolgen maar duidelijk is, is dat de speculaties hierover alleen maar toe zullen nemen. Uiteraard houden we je op de hoogte.
Carlos Queiroz was sinds februari 2019 in dienst bij de Colombiaanse voetbalbond. Hij neemt afscheid met met 9 overwinningen, 4 verliespartijen en 5 gelijke spelen.

Meer berichten over voetbal

– Bondscoach Colombia ontslagen
– Mogelijke terugkeer van Pekerman?
– Inspiratieloos Colombia verliest weer
– Kwalificatie WK 2022 Qatar, hoe zat het ook alweer?
– Vandaag 7 jaar geleden: Nederland – Colombia
– Colombia-captain James naar Everton
– Colombia wil WK Vrouwenvoetbal organiseren
– Een Colombiaanse Oranje Leeuwin in wording Ana Nassette

AUTEUR

Over Luís Ernesto


Luis Ernesto een fanatiek reiziger en heeft zijn roots in Colombia. Hij zet zich actief in voor de Colombiaanse gemeenschap in Nederland en organiseert Latin-evenementen zoals Colombian Vibes en Feliz Navidad. Zijn favoriete gerecht is bandeja paisa, drinkt graag jugo de lulo en houdt van stroopwafels.

Reacties: info@colombiaans. nl

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.


* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Gerelateerde berichten