Colombia wil WK Vrouwenvoetbal organiseren

Colombia wil WK Vrouwenvoetbal organiseren

Zojuist is bekend geworden dat de Colombiaanse voetbalbond zich officieel kandidaat heeft gesteld om het WK Vrouwenvoetbal in 2023 te organiseren. De slogan van de campagne is ‘Colombia está lista’. Daarmee geeft Colombia tijdens deze pittige tijden aan er toch echt klaar voor te zijn.

Eerdere organisaties voetbaltoernooien

Colombia kent een twijfelachtige reputatie als het gaat om het organiseren van grote evenementen. De eerste keer was in 1986. De bedoeling was dat Colombia het WK zou organiseren, waar Diego Maradona later zou uitblinken.

Colombia wil WK Vrouwenvoetbal organiseren

Op het laatste moment liet Colombia het afweten en ging de organisatie naar Mexico. Waar alles in Colombia in kannen en kruiken leek, was de situatie op dat moment te onstabiel om het toernooi plaats te laten vinden. Maradona maakte zijn Argentinië in Mexico kampioen en brak definitief door als extreem talent.

Nieuwe ronden nieuwe kansen

In 2001 hield het ook niet over, maar Colombia organiseerde de Copa América goed en er waren tijdens het toernooi weinig opmerkelijke zaken te melden. Dit jaar zou Colombia de jubileumeditie van de Copa América co-organiseren samen met Argentinië. Wat een mooi en feestelijk toernooi had moeten worden, werd uiteindelijk afgelast vanwege de COVID-19-pandemie.

Colombia wil WK Vrouwenvoetbal organiseren

Nu wordt dit toernooi net zoals het EK en Olympische Spelen een jaar uitgesteld. Nu heeft Colombia aangegeven dat het ook het Vrouwenvoetbal binnen wil halen en wel het WK Vrouwenvoetbaltoernooi. Deze wordt gehouden in 2023. Colombia is een kandidaat die niet onderschat moet worden.

Lees ook

– Copa America 2001 en 2019: Verschillen en overeenkomsten van Colombia
– Copa America 2001 Colombia

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.


* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Gerelateerde berichten