Copa America uitgesteld naar 2021

Copa America uitgesteld naar 2021 vanwege het coronavirus

Een uur geleden werd bekend dat het EK-voetbal definitief opschuift naar de zomer van 2021. In navolging van het EK is ook de Copa America verhuist naar 2021. De gastlanden Argentinië en Colombia maakten dit bekend via een verklaring opgesteld door het CONMEBOL.

Copa America uitgesteld naar 2021 vanwege het coronavirus

Het CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond stelt de Copa America 2021 uit vanwege het besmettingsgevaar die COVID19 met zich meebrengt. Aanvankelijk zou de 47e editie van de Copa America aankomende juni gehouden worden maar zal, zoals het er nu naar uitziet gehouden worden van 11 juni tot 11 juli 2021 maar staat nog niet definitief vast.

Statement CONMEBOL

Het is een buitengewone maatregel voor een buitengewone tijd. De prioriteit ligt aan gezondheid en veiligheid van de deelnemende landen, media en fans. Het is een moeilijke beslissing maar moest genomen worden want we moeten te allen tijde onze gezondheid beschermen. In 2021 keert het oudste landentoernooi terug, klaar om de wereld onze passie te laten zien. We willen de presidenten van Argentinië en Colombia bedanken voor hun hartelijkheid en gastvrijheid. Ook de fans en de gehele voetbalgemeenschap willen wij bedanken voor hun begrip”, aldus Alejandro Domínguez, president van het CONMEBOL.

Lees ook

– Colombia op slot vanwege corona
– De leukste programma’s over Colombia.. gewoon gratis!
– President Duque stelt inreisverbod in tot 31 mei 2020
– Code geel in Colombia: Coronavirus

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.


* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Gerelateerde berichten