Wie is Aires Colombianos?

Wie is Aires Colombianos?


Wie is Aires Colombianos?

Aires Colombianos is een Colombiaanse dansgroep die de Colombiaanse folklore uitdraagt middels dans. De dansgroep bestaat ondertussen een klein jaar en bestaat uit voornamelijk van origine Colombianen die in Nederland wonen, werken en studeren.

De geschiedenis van Aires Colombianos

Er was eens… lang geleden…

“Er was eens de SAIL2015 in Amsterdam”. Het klinkt als een goede anekdote maar is waarheid als een koe. Aires Colombianos is ontstaan vanuit een initiatief dat is begonnen bij de afgelopen SAIL2015-editie in Amsterdam. Bij het bezichtigen van de ARC Duque Gloria begon het te kriebelen. Het groepje Colombiaanse vrienden vertelde elkaar als grap: ‘Het zou leuk zijn als we hier in Nederland op een leuke manier de Colombiaanse folklore uit kunnen dragen’. Lang verhaal kort: Zo gezegd, zo gedaan.

Wie is Aires Colombianos?

Het opzetten van een nieuwe dansgroep

Ze zette een Facebook-pagina op en gingen dansers werven. Daarnaast hadden zij geld nodig voor danskleding dus er werd een heus ‘crowdfunding’-project opgezet waarmee de danskleding werd betaald. Wij van Colombiaans.nl pikten al vrij snel het nieuws op en maakte al snel kennis met de groep en hun enthousiaste manier van dansen en de warme sfeer die de groep uitademt. Het voelt echt als een warm bad. Ondertussen beschikt de groep over zo’n 11 man en vrouw.

Het dansniveau

Het dansniveau van de groep is wel toegankelijk maar heeft toch een ‘serieuze ondertoon’. Dat wil zeggen dat Aires Colombianos de beschikking heeft over een professionele geograaf die dans heeft gestudeerd en dus goed weet waar hoe de danspassen in elkaar zitten en waar men als individuele dansers op moet letten. De groep beheerst nu 3 dansen maar wil werken naar 5 dansen die ieder hun eigen verhaal en regio in Colombia omschrijven.

Wie is Aires Colombianos?

De naam

De naam Aires Colombianos verwijst naar de Colombiaanse winden die tot ver buiten Colombia reiken. De winden stellen dan de dansers voor die als het ware ‘naar Nederland zijn gewaaid’ om daar Colombia op een positieve manier uit te dragen.

Wie is Aires Colombianos?

Veel danservaring op evenementen

Aires Colombianos is snel bekend geworden door hun enthousiasme, gevoel voor ritme en werkelijk prachtige kledij die daadwerkelijk afkomstig is uit Colombia. Ondertussen traden zij al op bij vele evenementen zoals feesten, festivals, bruiloften en partijen. Bij deze optredens worden ze vaak begeleid door mensen die voorbereidingen treffen voor met name foto en video. Deze wordt dan verwerkt op de website door ColoMedia. Ondertussen heeft Aires Colombianos diverse optredens achter de rug in Nederland en België. Dit zijn vaak evenementen die cultureel getint zijn, op partijen en bruiloften.

Wie is Aires Colombianos?

Wil jij meedansen?

Vind je het leuk om eens een training bij te wonen en / of zelf mee te dansen? Dan nodigt Aires Colombianos je van harte uit om eens een training bij te wonen. De dansgroep oefent elke zaterdag en regelmatig op woensdag in Boekhandel van Pampus in Amsterdam.

Neem vooraf wel even contact om te vragen naar het tijdstip. Geniet met een glaasje champagne van de gezellige ambiance en leer op deze manier nieuwe mensen kennen. Heb je geen danservaring? Geen probleem. Het niveau is toegankelijk. De dansers van de groep zijn geen professionele dansers, maar zodra de muziek begint wel serieus.

Wie is Aires Colombianos?

Wil je liever muziek maken?

We krijgen nog weleens de vraag van mensen die muziek maken leuker vinden dan dansen. Hier willen we iets mee doen. Wat willen we hiermee doen? We zoeken muzikanten die het leuk vinden om de groep muzikaal te begeleiden in een klein ‘Latin bandje’.

Lijkt je dit leuk en wil je er meer over weten of jezelf al direct aanmelden? Laat dan direct van je horen met het onderstaande contactformulier.

Wie is Aires Colombianos?

Wil je Aires Colombianos huren?

Aires Colombianos is een Colombiaanse dansgroep die optredens in zowel Nederland als België doet. De dansgroep was recent nog te vinden voor een optreden in Antwerpen en de dag erna alweer op een Colombiaans carnavalsviering in Amsterdam.

Vraag gerust naar de mogelijkheden die Aires Colombianos jou kan bieden en maak echt iets speciaals van jouw evenement! Je krijgt hier geen spijt van!

Aires Colombianos heeft eigen YouTube-kanaal

Om te laten zien wat de vaardigheden van Aires Colombianos zijn hebben we een YouTube-kanaal gemaakt waarop regelmatig nieuwe beelden te zien zijn van de meest recente optredens.

Vaak worden tijdens optredens video’s gemaakt. Mocht je toch nog vragen hebben over een bepaalde dans, muziekkeuze of wat dan ook? Voel je vrij zoveel mogelijk vragen te stellen. Wij staan voor je klaar!

Wie is Aires Colombianos?

We hopen dat we je een goed beeld hebben kunnen geven en vooral antwoord hebben kunnen geven op de vraag: Wie is Aires Colombianos?

Boek hier Aires Colombianos?

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

foto’s Aires Colombianos, Nienke Bruinsma en Colombiaans.nl

Gerelateerde berichten