terugkeer van Pékerman

Mogelijke terugkeer van Pekerman?

De geruchtenstroom is na de afdroogpartij tegen Ecuador op gang gekomen. Colombia leed in Quito een historische nederlaag en verloor met 6-1. Bondscoach Carlos Queiroz kreeg het in de media flink te verduren en men vroeg zich af waarom de Portugees nog bondscoach was. Oud-bondscoach Pekerman schijnt al gepolst te zijn over een eventueel terugkeer.

– Tekst: Luis Ernesto van Baren (LinkedIn)

Belangrijke punten verspeeld

De eerste speelronde werd er gewonnen van Venezuela (3-0) en gelijkgespeeld tegen Chili (2-2). Het spel was niet om aan te zien maar reden genoeg voor een vervolg voor speelronde twee. Toen Colombia het vorige week vrijdag in Barranquilla moest opnemen tegen Uruguay kreeg het een draai om zijn oren en verloor met 3-0.

Tegen Ecuador wilden de Colombianen zich revancheren door de nummer vier van de poule te verslaan. Echter keek de ploeg van Queiroz na 39 minuten tegen een achterstand aan van maar liefst 4-0. Colombia speelde ongeïnspireerd als een stel volgevreten vedetten, maar Ecuador zeker niet groots. Het ergste was dat Colombia nagenoeg geen kans creëerde.

De wedstrijd leidde tot een oorwassing van maar liefst 6-1 in het voordeel van de Ecuadorianen. Colombia maakte op de ranglijst een duikvlucht naar beneden en bezet op dit moment de zevende plaats (zie hieronder) in de kwalificatiestand. De eerst vier gaan naar het WK en de nummer 5 moet een playoff-wedstrijd spelen tegen een ploeg uit Oceanië (Meestal Australië of Nieuw-Zeeland). Als we kijken naar de algemene ranking van de FIFA zien we dat Nederland en Colombia onder elkaar staan op plaats 14 en 15.

terugkeer Pekerman

Colombia onwaardig

In de media werd afgelopen week veelvuldig de werkwijze van de vorige bondscoach besproken en vergeleken met de huidige. De Argentijn José Pékerman had een rustige en helende uitwerking op de spelers en hield ze bij de les. Pékerman leidde Colombia in de zeven jaar dat hij Colombia onder zijn hoede had zonder al teveel moeite naar twee wereldkampioenschappen (Brazilië 2014 en Rusland 2018). Dit met veel succes want Colombia bereikte in 2014 de laatste 8 en in 2018 de laatste 16.

terugkeer van Pekerman

Niet naar Chile vanwege zijn liefde voor Colombia

De mensen die dichtbij Pekerman staan vroegen waarom hij geen bondscoach van Chili wil worden. Dit omdat de Colombiaan Reinaldo Rueda, die Chili leidt, op de schopstoel schijnt te zitten en de bond daarom een nieuwe trainer zoekt. Pekerman zou gezegd hebben dat hij gevleid is door de interesse maar dat de mensen in Colombia zoveel van hem houden dat hij het nooit zou kunnen maken om bondscoach van Chili te worden.

Regen van aanbiedingen

Na de zevenjarige klus bij Colombia had Pekerman in 2018 de clubs voor het uitzoeken in onder meer Europa en de Verenigde Staten maar koos nadrukkelijk voor rust. De bond gaat zich op korte termijn beramen over de toekomst van Carlos Queiroz.

terugkeer van Pekerman

Volgens bronnen zou hij ontslagen worden en de bond de voorkeur geven aan een Colombiaanse coach. De man die nummer 1 op de wensenlijst staat zou de huidige bondscoach van Chili zijn, Reinaldo Rueda (zie foto hierboven), maar Juan Carlos Osorio (voormalig Atlético Nacional) en Luis Fernando Suárez worden niet uitgesloten. Of toch een terugkeer van Pekerman?

Het worden spannende maar onrustige tijden. Voor nu heeft de Colombiaanse voetbalbond vrij spel om in de aankomende maanden keuzes te maken. De eerstvolgende kwalificatiewedstrijd van Colombia staat op het programma op 30 maart 2021 in en tegen Paraguay. Stiekem hoop ik toch op een terugkeer van Pekerman… Wat vind jij? Wel of geen Pekerman?

Meer berichten over voetbal

– Inspiratieloos Colombia verliest weer
– Kwalificatie WK 2022 Qatar, hoe zat het ook alweer?
– Vandaag 7 jaar geleden: Nederland – Colombia
– Colombia-captain James naar Everton
– Colombia wil WK Vrouwenvoetbal organiseren
– Een Colombiaanse Oranje Leeuwin in wording Ana Nassette

AUTEUR

Over Luís Ernesto


Luis Ernesto een fanatiek reiziger en heeft zijn roots in Colombia. Hij zet zich actief in voor de Colombiaanse gemeenschap in Nederland en organiseert Latin-evenementen zoals Colombian Vibes en Feliz Navidad. Zijn favoriete gerecht is bandeja paisa, drinkt graag jugo de lulo en houdt van stroopwafels.

Reacties: [email protected] nl

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.


* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Gerelateerde berichten