Colombia-captain-James-naar-Everton-

Colombia-captain James naar Everton

Het hing al even in de lucht en is nu een feit. Colombia-captain James naar Everton! De Colombiaans international tekent voor 3 seizoenen en wordt herenigd met trainer en vriend Carlo Ancelotti.

– Door: Luis Ernesto van Baren (LinkedIn)

Koninklijke soap

Het leek de afgelopen seizoenen wel een soap. Daar waar na de komst van Real-coach Zidane in 2016 James veel speeltijd kreeg werd dit met de week minder.

Colombia-captain James naar Everton

Wat hierop volgde was een uitleenperiode aan het Duitse Bayern München. Hier speelde hij twee seizoenen en bloeide met veertien goals in 43 wedstrijden helemaal op.

Colombia-captain James naar Everton

Zidane zei dat James goede dingen liet zien op de training en moedigde hem vooral aan om deze lijn door te zetten. James dacht er het zijne van en stak zijn mening niet onder stoelen of banken. “Hij heeft zijn voorkeuren en kan ik goed inkomen.

Maar als je merkt dat andere teamgenoten wel een kans krijgen en ik niet dan gaat dit op gegeven moment knagen. Ik wilde de club eerder al verlaten maar deze liet me niet gaan. Als ik een slechte voetballer was had ik dit geaccepteerd maar ik wil altijd spelen en winnen”, aldus James.

Colombia-captain James naar Everton

Einde contract

Real Madrid kon alleen dit jaar nog geld voor de Colombia-captain krijgen omdat aan het einde van dit seizoen het contract van James afloopt. James werd na het WK van 2014 in Brazilië van AS Monaco door Real Madrid gekocht voor een slordige 85 miljoen euro.

Colombia-captain James naar Everton

Op het WK van 2014 werd hij met zes doelpunten niet alleen topscoorder van het toernooi maar maakte ook nog eens het mooiste doelpunt van het WK (tegen Uruguay).
Colombia-captain James naar Everton
Bij het Engelse Everton wordt James voor de derde keer herenigd met trainer Ancelotti. Eerder werkten de twee samen bij Real Madrid en Bayern München.

Colombia-captain James naar Everton

Met de transfer zal zo’n 25 miljoen euro gemoeid zijn. De aanvoerder van Los Cafeteros levert de helft van zijn salaris in om bij Everton te gaan spelen. Voor wie dreigt medelijden met de Colombiaan te krijgen, think twice… James zal naar verluidt zo’n 157 duizend euro per week ontvangen.

Colombia-captain James naar Everton

Zuinig Europees jaar

Bij Everton zal James Europees gezien een zuinig jaar tegemoet gaan. The Toffees werden zevende in de competitie en grepen zowel naast deelname van de Champions League als de Europa League. De Colombiaans maakt deel uit van een heuse kwaliteitsinjectie die Everton zou ontvangen.

Colombia-captain James naar Everton

Naast de Colombiaan presenteren de Engelsen ook de Braziliaan Allen (die overkomt van Napoli) en Fransman Doucouré die het afgelopen seizoen degradeerde met Watford. Everton kon het afgelopen seizoen de hoge verwachtingen niet waarmaken en zal het moeten doen met de Premier League en haar bijkomende bekertoernooien.

Colombia-captain James naar Everton

Mooie kans voor James Rodríguez om The Toffees naar Europees voetbal te gidsen. Bij Everton zal James het moeten doen zonder zijn geliefde nummer ’10’ dit nummer is van Sigurðsson. Rodriguez krijgt het rugnummer 19. James wordt bij Everton herenigd met zijn maatje en landgenoot Yerri Mina.

Bekijk hieronder de presentatievideo’s van James

Foto’s: Colombiaans.nl

Eerder vandaag:
– Nederlander in Colombia 40: Peter
– Concrete Engelse én Spaanse interesse voor James
– Colombiaans international James lanceert eigen cryptomunt

AUTEUR

Over Luís Ernesto


Luis Ernesto een fanatiek reiziger en heeft zijn roots in Colombia. Hij zet zich actief in voor de Colombiaanse gemeenschap in Nederland en organiseert Latin-evenementen zoals Colombian Vibes en Feliz Navidad. Zijn favoriete gerecht is bandeja paisa, drinkt graag jugo de lulo en houdt van stroopwafels.
Reacties: info@colombiaans. nl

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.


* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Gerelateerde berichten