Nederland – Colombia

Vandaag 7 jaar geleden: Nederland – Colombia

We schrijven 19 november 2013. Nederland – Colombia. In een kolkende Johan Cruijff-stadion speelde Los Cafeteros voor de eerste keer tegen het Oranje van Louis van Gaal. Slechts enkele maanden voor het WK 2014 in Brazilië. Bekijk hier de quotes, selectie en samenvatting van de wedstrijd.

De kaarten waren geschud en beide landen gingen naar het WK en wilde een sterk oefenprogramma. Colombia had enkele dagen voor deze wedstrijd de Belgen met 0-2 verslagen in Brussel. Dit met goals van sterspeler Falcao en talent Victor Ibarbo swingde Colombia zich door de wedstrijd heen. Een paar dagen later was Oranje de tegenstander van Colombia. Het werd een mooi potje voetbal waarbij de passie er bij vlagen afspatte. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Nederland – Colombia

De selectie van Colombia

De selectie van Colombia tegen Belgie en Nederland zag er als volgt uit:

Doelmannen:
Camilo Vargas (Independiente Santa Fe), Faryd Mondragon (Deportivo Cali)

Verdedigers:
Pablo Armero (Napoli), Cristian Zapata (AC Milan), Santiago Arias (PSV Eindhoven), Stefan Medina (Atletico Nacional), Luis Amaranto Perea (Cruz Azul), Eder Alvarez Balanta (River Plate), Carlos Valdes (Independiente Santa Fe)

Middenvelders: Fredy Guarin (Inter Milaan), Juan Cuadrado (Fiorentina), Abel Aguilar (Toulouse), Carlos Sanchez (Elche), Macnelly Torres (Al-Shabab), James Rodriguez (Monaco), Aldo Leao Ramirez (Morelia), Edwin Valencia (Fluminense), Alexander Mejia (Atletico Nacional)

Aanvallers: Radamel Falcao (Monaco), Carlos Bacca (Sevilla), Teofilo Gutierrez (River Plate), Jackson Martinez (Porto), Victor Ibarbo (Cagliari), Luis Fernando Muriel (Udinese)

Nederland – Colombia

Quotes van toen over Nederland – Colombia:

Waar de Belgen onder de indruk waren van de Colombianen waren de Nederlanders gematigder.

Nederland – Colombia

José Pekerman: “We zijn niet bang voor Nederland, We hebben veel respect voor ze. Zuid-Amerikanen hebben de Nederlandse manier van spelen altijd al bewonderd. Het is erg jammer dat Nederland niet met de beste spelers kan aantreden. Wij willen er een goede wedstrijd van maken en laten zien hoe goed we zijn. Falcao is een van de beste spitsen ter wereld. Hij is erg slim en technisch. Hij heeft ontzettend veel kwaliteit en een team dat hem ondersteunt. Ik ben er zeker van dat hij een hoofdrol gaat spelen op het WK in Brazilië”.

Louis van Gaal: ‘Tegen België speelde Colombia een geweldige wedstrijd’ ‘Ik ben een bewonderaar van Radamel Falcao, maar daarmee zeg ik niet dat wij niet tegen hem opgewassen zijn.’

Falcao: ‘Vlaar ken ik niet’

Van Der Vaart: ‘Zij hebben donderdag met 0-2 gewonnen van België en dat is heel erg knap.’

Sierd de Vos (commentator Sport1): “Nee, ik zie Colombia niet als de favoriet. Colombia heeft wel meer aanvalskracht heeft dan Oranje.”

Nederland – Colombia

Filip Joos ( commentator Belgische televisie): “Colombia is echt een aardige ploeg, ze speelden erg goed tegen België. Toch ben ik het niet met Van Gaal eens dat Colombia geen wereldtop is”.

Earnest Stewart ( speelde met de VS meerdere malen tegen Colombia): “Ik heb ze twee keer op grote toernooien getroffen, bij het WK en op de Copa America. De wedstrijd waarin ik scoorde op het WK in 1994 is achteraf pas bekend geworden omdat Andrès Escobar, die toen een eigen doelpunt maakte, werd doodgeschoten. In die tijd stond Colombia als voetballand hoog in aanzien. Ze hadden spelers als Rincon, Higuita en Asprilla. Carlos Valderrama zorgde er wel voor dat de speelstijl Zuid-Amerikaans was, alles moest via het middenveld. Nu hebben ze ook weer een team met een aantal sterren. De vergelijking gaat wel een beetje op, al spelen ze nu anders.”

Nederland – Colombia

Wilfred Genee: “Ik vrees dat we voor het eerst van het jaar klop gaan krijgen”.

Bekijk hier de samenvatting van Nederland – Colombia

Nederland – Colombia

Nederland – Colombia

EXCLUSIEF

Andrés Escobar

Gerelateerde berichten