bondscoach colombia ontslagen

Bondscoach Colombia ontslagen

De Portugese krant Record weet het zeker: Bondscoach Colombia ontslagen. Het ontslag van Carlos Queiroz schijnt in alle rust en vrede medegedeeld te zijn door de voorzitter van de Colombiaanse voetbalbond, Ramón Jesurún. Het is (nog) niet officieel bekendgemaakt.

– Tekst: Luis Ernesto van Baren (LinkedIn)

Contract afkopen

Zowel aan de Portugese als de Colombiaanse zijden maken de pers zich klaar om een officieel persbericht te ontvangen. Bondscoach Carlos Queiroz had een contract tot en met het WK 2022 in Qatar maar moet naar alle waarschijnlijkheid voortijdig afzwaaien wegens teleurstellende resultaten. Hiervoor zal de Colombiaanse Voetbalbond, de Federación Colombiana de Futbol, wel diep in de buidel moeten tasten. Met het afkopen van het contract is namelijk zo’n twee miljoen dollar gemoeid.

Vechtpartij in de kleedkamer

Hoewel het angstvallig geheim wordt gehouden schijnt er na de zeperd tegen Ecuador in de kleedkamer een vechtpartij te hebben plaatsgevonden (betrokkenen Muriel, James, Lerma, Davinson Sanchez). Een aantal spelers beticht Queiroz van voortrekken van spelers.

Bondscoach Colombia ontslagen

Geen heel slechte resultaten

Volgens het Portugese Record vertrekt Queiroz met een schoon geweten maar had simpelweg pech. Deze vertrekt met 9 overwinningen, 4 verliespartijen en 5 gelijke spelen. Carlos Queiroz stond 17 maanden bij de Colombianen aan het roer.

Opvolger

De vraag in Colombia rijst wie de Portugees zal moeten opvolgen. We schreven gisteren al dat Juan Carlos Osorio (voormalig Atlético Nacional) en Luis Fernando Suárez kandidaat zijn maar dat de Colombiaanse voetbalbond Reinaldo Rueda ook wel ziet zitten.

Deze is op dit moment bondscoach van Chili en zal dan afgekocht moeten worden. Als deze er voor die tijd tenminste niet uitgegooid wordt want de resultaten van Chili vallen met een zesde plaats ook tegen. Ook in Chili gaan geluiden dat de Colombiaan vervangen gaat worden en eerder werd al in het geheim José Pékerman gepolst.

bondscoach colombia ontslagen
Ook Colombia’s grootste voetbalicoon Carlos ‘El Pibe’ Valderrama (foto hierboven) vroeg spelers van de selectie om eenheid en karakter te tonen. “We zien de wedstrijden met pijn en verdriet toe. We schamen ons en dit gaat maar door. Jullie moeten vooruit en laten zien dat jullie als spelers deze situatie weer recht kunnen trekken. Het is niet makkelijk, dat weten jullie, want hebben dit al eerder meegemaakt. Wat we kunnen doen? Schouders eronder en alles geven! Dat is de boodschap die ik je als Colombiaan stuur met heel mijn hart en met liefde!

Statement Colombiaanse voetbalbond

Gisteravond bracht de Colombiaanse voetbalbond een statement uit waarin men eigenlijk geen informatie geeft. Hierin geeft men aan dat de spelersgroep en technische staf twaalf dagen bij elkaar in uiterste concentratie naar de wedstrijden heeft toegeleefd maar dat dit niet tot gewenste resultaten heeft geleid. Ook geeft men aan dat de selectie een familie is waarin het, zoals een echte familie, ook wel eens schuurt, maar dat iedereen hetzelfde doel heeft; Namelijk het kwalificeren voor het WK 2022 in Qatar.

Terugkeer van Pékerman?

Pékerman zou volgens bronnen graag weer aan het werk willen en Colombia zoekt een nieuwe bondscoach… Is één en één dan inderdaad twee? Nou misschien wel drie want Pékerman hield zijn ‘jongens’ altijd onder controle en zorgde voor attractief voetbal zonder het tactische spel uit het oog te verliezen. Pékerman zou overigens niet onwelwillend tegen een terugkeer naar Colombia staan… Wat houdt een terugkeer dan tegen zou je zeggen?

Er zijn een aantal mensen binnen de bond die het niet goed kunnen vinden met de 71-jarige Argentijnse oefenmeester. Nadat Pékerman afscheid nam van Colombia in 2018 kreeg hij aanbiedingen van landen zoals Venezuela en Ecuador en kon hij tekenen bij clubs zoals Flamengo (Brazilië), Boca Juniors (Argentinië) en werd hij gepolst voor het bondscoachschap van Chili.

Speculaties over de nieuwe bondscoach van Colombia is in volle gang. In Portugal garandeert men dat Queiroz niet meer terugkeert als bondscoach van Colombia. Echter, vooralsnog is er geen officieel statement naar buiten gebracht over het ontslag van Carlos Queiroz.

Meer berichten over voetbal

– Mogelijke terugkeer van Pekerman?
– Inspiratieloos Colombia verliest weer
– Kwalificatie WK 2022 Qatar, hoe zat het ook alweer?
– Vandaag 7 jaar geleden: Nederland – Colombia
– Colombia-captain James naar Everton
– Colombia wil WK Vrouwenvoetbal organiseren
– Een Colombiaanse Oranje Leeuwin in wording Ana Nassette

AUTEUR

Over Luís Ernesto


Luis Ernesto een fanatiek reiziger en heeft zijn roots in Colombia. Hij zet zich actief in voor de Colombiaanse gemeenschap in Nederland en organiseert Latin-evenementen zoals Colombian Vibes en Feliz Navidad. Zijn favoriete gerecht is bandeja paisa, drinkt graag jugo de lulo en houdt van stroopwafels.

Reacties: info@colombiaans. nl

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.


* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Gerelateerde berichten