typische Colombiaanse desserts

6 typische Colombiaanse desserts die je geprobeerd moet hebben


Nagerechten… lekker! We gaan het vandaag hebben over typische Colombiaanse desserts. Colombianen zijn zoetekauwen.. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat Colombia maar liefst 2,5 miljoen ton suiker produceert per jaar.

Ook zijn Colombianen de grootste panela-gebruikers ter wereld. Elke Colombiaanse maaltijd wordt traditioneel afgesloten met een zoet dessert. We beschrijven de top 6 ‘Meest typische Colombiaanse desserts’. Welke lijkt jou het meest lekker? Maak jouw favoriete keuze hieronder! We nummeren deze in willekeurige volgorde, want over smaak valt immers niet te twisten! We presenteren je, de lekkerste toetjes uit Colombia.

1.) Merengón

Dit kun je vergelijken met meringue. Je kent het wel. Meringue is gedroogd schuim met suiker en is heel zoet. Colombianen noemen dit een ware “verrijking” als dessert-ingrediënt. Want, zeggen zij, als je het eenmaal geprobeerd hebt, wil je niet anders meer. De meringue wordt opgemaakt als een taart met vulling van slagroom en fruit zoals guanabana, aardbeien, perzik en mora (braam). Dat maakt samen de perfecte merengón.

foto: William Neuheisel

2.) Obleas

Deze van origine ‘straatsnack’ zal ongetwijfeld ’s werelds zoetste zijn die je ooit geproefd hebt. Je kunt ze vinden in veel straatjes door heel Colombia heen. Ze zien eruit als wafels en men maakt hier dan een soort ‘sandwich’ van en vult ze met wat je ook maar wilt. Vaak wordt er gekozen voor arequipe, kaas, kokosnoot en frambozensaus. Een zeer veelzijdige snack dus!

foto: Ciro Durán (Cirófono) – Flickr

typische Colombiaanse desserts

3.) Brevas con Arequipe

Brevas zijn vijgen. De vijgen wordt geserveerd met arequipe. Arequipe is een dikke substantie die gemaakt is met zoete melk. Eigenlijk is dit een soort karamelpasta. Arequipe kun je vinden in bijna elk Colombiaans dessert. Colombianen combineren dit met hun vijgen. De vijgen worden dan geserveerd met arequipe met een vleugje witte boerenkaas.
foto: Ratha Grimes (Flickr)

typische Colombiaanse desserts

4.) Torta de Tres Leches

De cake van 3 soorten melk. Deze ’Torta de Tres Leches’ is een sponsachtige cake doordrenkt van drie soorten melk: gecondenseerd, dikkere melk, en zoete melk. De eenvoudige bereidingswijze hebben al veel koks uitgedaagd om hun ‘eigen variant’ op deze cake te maken. Mocht je de Torta de Tres Leches een keer willen proberen, proef dan de variant van chocolade, kokosnoot, koffie en fruit variant van deze cake.

foto: Wikimedia

typische Colombiaanse desserts

5.) Roscón

Roscón behoort tot een van de lekkerste toetjes uit Colombia. Roscón is ook een soort ‘cake’. Deze Roscón zie je in elke Colombiaanse bakkerij. Vaak zijn deze versierd met nootjes, suiker en andere gekleurde zoetigheden. Deze cake heeft iets meer een ‘broodtextuur’ die dat gevuld is met gauva-pasta of slagroom. De roscón kun je vaak herkennen aan de vormen waardoor deze makkelijk te delen is wanneer je in gezelschap bent. Een echte aanrader!

foto: Wikimedia

typische Colombiaanse desserts

6.) Postre de Natas

Postre de Natas is Colombia’s eigen melkpudding. Dit dessert is één van Colombia’s populaire en heeft zijn roots liggen in de Andes regio. De basis van dit dessert bestaat uit gekookte melk om zijn schuim, de ‘nata‘, te maken. Vervolgens wordt dit gemixt met siroop, melk en eieren. Naar goed Colombiaans gebruik wordt er nog een scheut rum toegevoegd en wat krenten voor de smaak. Postre de Natas wordt geserveerd in een klein glaasje.
foto: cookingcolombia

Hopelijk heb je een goed beeld gekregen van de typische Colombiaanse desserts. Dat waren de lekkerste toetjes uit Colombia. Deze vind je in bakkerijen, supermarkten, op straat en restaurants. Vond je dit artikel leuk? Deel het dan! Heb je zelf nog een leuke tips voor typische Colombiaanse desserts die jij zelf gegeten hebt in Colombia? Laat het ons dan weten!

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.


* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Lees meer exclusieve verhalen uit Colombia

De ‘exclusieve verhalen’ worden speciaal geschreven door Colombiaans.nl. Hiervoor is veel onderzoek en moeite gedaan. Op de tekst berust Copyright. Niets uit deze verhalen mogen overgenomen of gekopieerd worden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.

» Armero… en de wond van 30 jaar oud
» Ciudad Perdida
» Copa America 2001
» Embera Indianen
» La Violencia
» Muisca indianen
» Muziek en dans uit Colombia
» Mythen en Legenden van Colombia
» Nico Verbeek – Van Macondo tot Medellín
» Villa De Leyva
» Las Lajas
» De lugubere geheimen van Colombiaanse gevangenis La Modelo
» La Gaitana
» De duistere kant van ex-president Alvaro Uribe
» Hoe krijg ik een Colombiaans paspoort?
» 6 typische Colombiaanse desserts die je geprobeerd moet hebben
» 18 redenen waarom Colombia het gelukkigste volk ter wereld heeft
» Hoe krijg ik een Colombiaans paspoort?
» Help! Ik krijg bezoek uit Colombia, wat moet ik regelen?

Gerelateerde berichten