Mythen en Legenden van Colombia

by Colombiaans.nl

Mythen en Legenden van Colombia

Mythen en Legenden van Colombia

Zuid-Amerika is het op drie na grootste continent ter wereld. Het beslaat ongeveer 12% van het land op aarde. De Europese verovering van Zuid-Amerika begon in de 16e eeuw. Voordat de Europeanen dit continent binnenvielen waren de Inca´s waarschijnlijk het machtigste volk in dit gebied. Verder vond je, over het continent verspreid, enkele kleinere stammen. Hieronder staan een aantal Mythen en Legenden van Colombia die je beslist interessant zult vinden.
Mythen en Legenden van Colombia

De Inca’s

De Inca´s waren een volk dat een rijk opbouwde aan de westkust van Zuid-Amerika dat zich uitstrekte van het tegenwoordige Ecuador tot aan Chili en delen van het tegenwoordige Peru, Bolivia en Argentinië.

De Inca´s namen veel mythen en legendes over van de Zuid-Amerikaanse stammen die zij veroverden en vormden ze om zodat ze bij hun eigen gebruiken en geloof pasten.

Een mythe

Een mythe die gedeeld wordt door alle stammen vertelt dat al het voedsel groeide uit één boom. Toen de boom werd omgehakt vielen alle verschillende vruchten van de takken. Uit de stam van deze boom ontsprongen alle wateren van de wereld.

Mythen en Legenden van Colombia

Goud

Veel Zuid-Amerikaanse volken, waaronder de Inca´s zagen goud als iets heiligs. Ze verbonden de glans van goud aan de stralen van de zon. Een legende vertelt dat een stamhoofd elke morgen overdekt met goud ontwaakte en dat goud elke avond afwaste in een meer.

Dat meer zou volgens de legende vol met goud zitten. Tevens werden er regelmatig offers in de vorm van goud in dat meer geworpen. Toen de Spaanse veroveraars deze legende hoorden, en met hen vele Europese ontdekkingsreizigers, trokken ze massaal erop uit om dat goud te vinden.
Gedeeld geloof

De oorspronkelijke bewoners van Zuid-Amerika hadden vaak dezelfde benadering in de manier waarop zij de dingen rondom zich zagen. De bergen, rivieren, planten en dieren hadden volgens hen een bovennatuurlijke en magische betekenis.

Natuurlijk waren er verschillen in uitleg, maar de thema´s waren gelijk. Ze gebruikten aardewerk, stoffen en goud om uitdrukking te geven aan hun geloof en gebruiken en beelden zo de Mythen en Legenden van Colombia uit.

Lees meer exclusieve verhalen uit Colombia

De ‘exclusieve verhalen’ worden speciaal geschreven door Colombiaans.nl. Hiervoor is veel onderzoek en moeite gedaan. Op de tekst berust Copyright. Niets uit deze verhalen mogen overgenomen of gekopieerd worden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.

» Armero… en de wond van 30 jaar oud
» Ciudad Perdida
» Copa America 2001
» Embera Indianen
» La Violencia
» Muisca indianen
» Muziek en dans uit Colombia
» Mythen en Legenden van Colombia
» Nico Verbeek – Van Macondo tot Medellín
» Villa De Leyva
» Las Lajas
» De lugubere geheimen van Colombiaanse gevangenis La Modelo
» La Gaitana
» De duistere kant van ex-president Alvaro Uribe
» Hoe krijg ik een Colombiaans paspoort?
» 6 typische Colombiaanse desserts die je geprobeerd moet hebben
» 18 redenen waarom Colombia het gelukkigste volk ter wereld heeft
» Hoe krijg ik een Colombiaans paspoort?
» Help! Ik krijg bezoek uit Colombia, wat moet ik regelen?