Nederlander-in-Colombia-10-connor

Nederlander in Colombia 10: Conor


Wat is je naam en waar woon je?

‘Mijn naam is Conor Bannon en ik woon in Medellin.’

Wat doe je om jouw ‘pan’ te verdienen?

‘Ik ben de oprichter van Paisa Internship. Paisa Internship is een stagebemiddelingsbureau dat zich focust op het verbinden van Colombiaanse bedrijven met Nederlandse HBO- en Universitaire studenten die stage willen lopen in Colombia.’

Nederlander in Colombia 10: Conor

Wat doen jullie precies?

‘Wij begeleiden studenten die stage lopen voor en tijdens hun stage. We helpen ze met het vinden van een stageplaats met salaris, accommodatie, Spaanse lessen en organiseren daarnaast evenementen om de stagiaires kennis te laten maken met de Colombiaanse cultuur. We nemen ze bijvoorbeeld mee naar voetbalwedstrijden en laten ze tejo spelen.’

Hoe ben je op dat idee gekomen?

‘Ik heb zelf stage gelopen in Medellín. Na mijn stage kwam ik op het idee om Paisa Internship op te richten. Dit omdat er geen bestaande stagebemiddelingsbureaus bestonden die aan de standaarden van de Nederlandse hogescholen en universiteiten voldoen en daarnaast de gewenste service kunnen bieden. Ook bleef ik in Colombia om de taal goed onder de knie te krijgen.’

Nederlander in Colombia 10: Conor

Wat waren vooraf jouw vooroordelen over Medellín?

‘Net zoals veel anderen had ook ik het vooroordeel dat Medellín gevaarlijk was. Dit valt in werkelijkheid wel mee. Wanneer studenten mij vragen of Colombia gevaarlijk is antwoord ik meestal: ‘Het grootste gevaar is dat je er wilt blijven wonen’.’

Wat vinden jouw naasten ervan?

‘Mijn familie en vrienden zouden mij liever dichter bij huis hebben wonen. Maar anderzijds zijn ze ook trots dat ik een eigen onderneming in Colombia ben gestart.’

Wat heeft je verrast in Medellín?

‘Wat mij in positieve zin heeft verrast is dat Medellín een heel moderne stad is. Ook ben ik blij dat in Medellín vrijwel alles verkrijgbaar is wat ik in Nederland ook kan kopen. Een voorbeeld hiervan zijn de vele grote winkelcentra’s in El Poblado.’

Wat vind je van Colombia en haar natuur en cultuur?

‘Ik denk dat Colombia een van de meest biodiverse landen ter wereld is. Er is voor iedereen wat wils. Zelf ben ik meer een stadsmens en ik moet zeggen, in Medellin is altijd wel iets te doen. Ik zou Colombiaanse mensen omschrijven als warm en gastvrij. Dus over het algemeen bevalt de cultuur mij wel.’

Hoe reageert men op jou als buitenlander?

‘Men reageert positief op mij als buitenlander zijnde in Colombia. Men is erg geïnteresseerd in verhalen over het leven in Nederland en de rest van Europa. Ik word overal warm ontvangen en heb het idee dat men de tijd neemt voor elkaar.’

Wat vond je het mooist in Colombia?

‘Ik ben op veel plekken geweest in Colombia. De mooiste plek waar ik geweest ben is Parque Tayrona. Maar ook heb ik een top tijd gehad in San Andrés, maar mijn favoriete plek blijft toch wel Medellin,’

Spreek je veel met Nederlanders in Colombia?

‘De meeste studenten die stage lopen met Paisa Internship in Colombia zijn Nederlands met hen heb ik uiteraard veel contact, ook is het personeel bij Paisa Internship hoofdzakelijk Nederlands. Mijn vrienden in Medellin zijn vooral Colombiaans.’

Zie je ontwikkeling in de economie van Colombia in het bedrijfsleven?

‘Ik zie dat steeds meer internationale bedrijven waaronder Nederlandse zich vestigen in Colombia. Zelfs Amazon heeft sinds kort een kantoor in Bogotá, dat zegt wel iets vind ik. Ik zie dit als een bevestiging van vooruitgang.’

‘Met hoe de recente verkiezingen zijn uitgelopen denk ik dat Colombia alleen maar interessanter zal worden voor internationale bedrijven.’

Wat vind je van het Colombiaanse eten? Wat vind je het lekkerst?

‘Ik moet zeggen dat Colombiaans niet mijn favoriete keuken is, zelf houd ik van meer gekruid en pikant eten. Maar Ajiaco en empanadas zijn wel mijn favoriet. Club Colombia Roja en mango-sap zijn mijn favoriete dranken.’

Wat mis je het meest?

‘Wat ik het meeste mis zijn familie en vrienden. Wat ik verder soms mis aan Nederland is de efficiëntie waarmee alles geregeld is en dat alles net even iets sneller gaat. Dat zijn dan kleine dingen zoals niet zo lang in de rij hoeven staan in de supermarkt of bij de pinautomaat.’

Meer informatie:
Ben je geïnteresseerd in een stage bekijk dan de website van Paisa Internship

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.

* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl en onze diensten.

Lees meer Nederlander in Colombia

» Nederlanders in Colombia: 1 Fetze Weerstra, landschapsfotograaf
» Nederlander in Colombia 2: Nico Verbeek, schrijver
» Nederlander in Colombia 3: Omega, blogger
» Nederlander in Colombia 4: Maite Hontelé, muzikante
» Nederlander in Colombia 5: Daniel, hostelhouder
» Nederlander in Colombia 6: Anne Natalia, leraar
» Nederlander in Colombia 7: Jan Willem van Bokhoven, directeur Holland House Colombia
» Nederlander in Colombia 8: Nathalie Rietman, directrice

Gerelateerde berichten