Escobar's huurmoordenaar Popeye overleden

Escobar’s huurmoordenaar Popeye overleden

Escobar’s huurmoordenaar Popeye overleden. John Jairo Velásquez Vásquez alias “Popeye” alias “JJ” is vandaag overleden. Popeye verwierf bekendheid door, door velen als ‘tweede man’ gezien te worden achter Pablo Escobar. Popeye was een sicario die vele moorden pleegde in de jaren ’80 en ’90. Hij overleed in een ziekenhuis in Bogotá.

Escobar’s tweede man Popeye overleden

Massamoordenaar

De reputatie van Popeye is merkwaardig en duister te noemen. Hij schepte graag op over hoe hij als huurmoordenaar hoogstpersoonlijk betrokken was bij minimaal 300 moorden en in ieder geval betrokken was bij zeker 3000 andere moorden. Hij werd in 1992 opgepakt omdat hij bekende aan 257 moorden schuldig te zijn en zat een celstraf uit van 23,5 jaar. Vlak daarna werd zijn baas Pablo Escobar doodgeschoten in december 1993. Op zijn misdaadpalmares staat onder andere de aanslag op een vliegtuig die in aan 110 passagiers het leven kostte en ontvoerde hij in 1988 de Colombiaanse president Andrés Pastrana. Daarnaast schoot hij zijn vriendin dood toen hij er achter kwam dat zij met de DEA aan het praten was. Escobar had tegen Popeye gezegd: “Het is jij óf zij, amor o muerte, plata o plomo”.

Escobar’s tweede man Popeye overleden

De laatste jaren

Hoewel hij na zijn vrijlating op 26 augustus 2014 nog veel opschepte over zijn daden verschenen er onder meer een serie (Zie foto hierboven, Surviving Escobar, 2017) en startte hij een YouTube-kanaal. Hoewel dit voor veel mensen als een verrassing kwam had het kanaal meer dan 120.000 abonnees. Dat hij als vos zijn haren wel verloor maar niet zijn streken bleek wel toen hij in 2018 wederom de cel in moest. Popeye werd verdacht van verschillende afpersingszaken en ook andere geweldsdelicten.

Escobar’s tweede man Popeye overleden
*Popeye legt bloemen op het graf van zijn oude baas

De laatste jaren gaf John Jairo Velásquez Vásquez, alias Popeye lezingen opdat hij probeerde te voorkomen dat jongeren in zijn voetsporen zouden treden of op het verkeerde pad zou belanden.

Escobar’s tweede man Popeye overleden

Kort ziekbed

Op 23 december 2019 werd bij Popeye slokdarmkanker geconstateerd. Deze was uitgezaaid en in vergevorderd stadium. John Jairo werd opgenomen en behandeld maar mocht niet meer baten. Artsen zeiden hem begin januari 2020 aanvankelijk nog een aantal maanden te geven. Vandaag is hij overleden in een ziekenhuis in Bogotá. John Jairo Velásquez Vásquez is 57 jaar oud geworden.

Je las het bericht: Escobar’s huurmoordenaar Popeye overleden

Over Luís Ernesto

Luis Ernesto een fanatiek reiziger en heeft zijn roots in Colombia. Hij zet zich actief in voor de Colombiaanse gemeenschap in Nederland en organiseert Latin-evenementen zoals Colombian Vibes en Feliz Navidad. Zijn favoriete gerecht is bandeja paisa en drinkt graag jugo de lulo.
Reacties: info@colombiaans. nl

Lees meer

» Colombiaanse Drugsbaron alias El Mexicano, dertig jaar na zijn dood…
» Het verhaal van Griselda Blanco Restrepo
» Het verhaal van Pablo Escobar
» Hoe smokkel je drugs? Les 1: Val niet op
» Beruchte ‘Escobar-gebouw’ opgeblazen
» Mijn naam is Juan Pablo alias Sebastián Marroquín, zoon van Pablo Escobar
» Review film: Loving Pablo Escobar

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.


* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Gerelateerde berichten