Hoe smokkel je drugs? Les 1: Val niet op

In het Spaanse Barcelona is een man opgepakt die probeerde om ongeveer 500 gram cocaïne Europa binnen te smokkelen. De man is van Colombiaanse komaf en gedroeg zich volgens omstanders en beveiliging ‘raar’.

Toupet van coke

De Colombiaanse man probeerde om cocaïne te smokkelen via een pakketje onder zijn toupet. Onder het haarstuk had hij een pakketje zitten dat totaal uit proportie was en had een hoed op. Bekijk de foto’s en oordeel zelf. Ondertussen hebben meerdere internationale media het nieuws opgepakt en typeren de man als ‘Allerslechtste drugssmokkelaar in de geschiedenis’.

Route

De route van de man begon in Bogotá. Hier had de man net een vlucht vandaan genomen richting Barcelona. Het lukte hem om te ontsnappen aan de aandacht van de beveiliging en grenscontroleurs in Bogotá maar verder dan de beveiliging van en in Barcelona kwam de man niet.

smokkelen

Straatwaarde van 30.000 euro

Hoewel het een grappige bedoening was, was het de man bijna gelukt om de cocaïne te smokkelen. Deze heeft een straatwaarde van 30.000 euro. Cocaïnesmokkelaars zijn zeer inventief in het smokkelen van cocaïne. Vooral Spanje is een doorvoerhaven om cocaïne Europa binnen te krijgen. Vorig jaar is er alleen op de luchthaven van Barcelona meer dan 100 kilogram cocaïne in beslag genomen afkomstig uit verschillende landen. Men verbergt het verboden middel in haarstukken, rolstoelen, rollators, schoenzolen, ledematen, borstimplantaten en zelfs uitgeholde vruchten.

Gerelateerde berichten