Beruchte ‘Escobar-gebouw’ opgeblazen

Beruchte ‘Escobar-gebouw’ opgeblazen

Het hing al een tijdje in de lucht en gisteren kwam het er dan van. Het roemruchte Monaco-gebouw waar Pablo Escobar ooit woonde met zijn gezin is opgeblazen.

Waarom is het Escobar-gebouw opgeblazen?

De bevolking vond dat het gebouw steeds meer een toeristisch bedevaartsoort werd voor Escobar-aanhangers. In de afgelopen jaren werd het een toeristische trekpleister. Het gebouw dat in een zeer goede wijk stond werd gisteren met een explosie in slechts 3 seconden naar beneden gehaald.

Moeilijk afscheid van een negatief imago

Colombia probeert al jaren afscheid te nemen van een negatief imago. Toch lijkt Colombia hier veel moeite mee te hebben. Het toerisme trekt nog steeds aan, even als de economie. Colombia is ‘Escobar moe’ en wil verder. Na vele films en series over de beroemde drugsbaron is men het zat. Helaas voor de Colombianen werken de recente moorden op de Nederlanders niet bepaald mee met als dieptepunt de koppen boven artikels van verschillende Nederlandse media ‘Nederlander vermoord in drugsstad Medellín’. President Iván Duque zei dat op de plaats van het gebouw een park ter nagedachtenis van slachtoffers van de drugshandel zal worden gebouwd.

Bekijk de explosie van het Escobar-gebouw

Gerelateerde berichten