Colombia start met heropening internationale grenzen

Colombia start met heropening internationale grenzen

Het is vandaag dan eindelijk zover. Colombia start met heropening internationale grenzen. Het gaat in eerste instantie om internationaal vliegverkeer uit een aantal Zuid-Amerikaanse landen. Nederland zal nog even moeten wachten maar mocht deze “test” goed gaan zullen andere landen spoedig volgen.

De gelukkigen

De landen die vanaf vandaag hun vluchten van en naar Colombia hervatten zijn Verenigde Staten, Ecuador, Mexico, Bolivia, Brazilië, Dominicaanse Republiek en Guatemala. Wanneer men landt in Colombia is er geen sprak van een verplichte quarantaine. Wel is een negatieve COVID-19-test vereist alsmede een immigratieformulier.

Corona in Colombia: Zeker nog niet voorbij maar wel daling

Colombia staat bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken nog steeds in het hokje met de kleur oranje en rood. Dat houdt in dat je naar Colombia kunt reizen als het noodzakelijk is maar dat er ook gebieden bestaan die rood gekleurd zijn (zie hieronder). Bij een terugkeer naar Nederland zul je tien dagen in thuisquarantaine moeten gaan.

Colombia start met heropening internationale grenzen
bron: Nederlandwereldwijd.nl

Er is een lichte daling te zien van het aantal besmette mensen met COVID-19. Op de top waren er meer dan 13.000 besmettingen op een dag en gisteren was dit aantal iets meer dan 6.500. In Colombia zijn er in totaal meer dan 765.000 besmettingen geweest. Hiervan zijn er meer dan 633.000 hersteld en zijn er 24.208 levens te betreuren. Wereldwijd ligt dit aantal op 31 miljoen besmettingen en 961.000 doden.

Eerder…

– De rijke smaak van de Colombiaanse keuken
– Nederlander in Colombia 41: Wim
– Colombia-captain James naar Everton
– Meerdere keren per week een massamoord in Colombia

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.


* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Gerelateerde berichten