Netflix komt met serie over Pablo Escobar

Vanaf 28 augustus zendt Netflix een serie uit met Pablo Escobar in de hoofdrol. De serie is opgenomen in Medellín en laat de opkomst, grootheidswaanzin, geweld en ondergang van de drugsbaas zien. Opvallend is dat er nog steeds nieuwe inspiratiebronnen bestaan over series over de drugscapo. Het is slechts enkele jaren geleden dat El Patron del Mal werd uitgezonden en alom werd bejubeld. Al was het alleen al dat de hoofdrolspeler Andrés Parra zo erg op de originele Pablo Escobar leek.

nieuws uit colombia

De makers van de serie beloven een biografische serie dat een goed beeld zal geven van Escobar. De Braziliaanse regisseur en uitvoerend producent Jose Padilha koos ervoor om 10 afleveringen te filmen in Medellín tijdens de hoogtijdagen in de jaren ’80 van Escobar.

[adrotate banner=”4″]

Filmen in Medellín met Escobar als reden zou een paar jaar geleden nog ondenkbaar zijn geweest omdat de naam “Pablo Escobar” nog steeds erg gevoelig lag. Echter door de drastische daling van het aantal moorden in Medellín accepteren de mensen de draaidagen en vervaagt het gewelddadige verleden langzaam in hun gedachten. Daarnaast denken de mensen dat het ergste achter hun ligt als het gaat om geweld en moorden. Dat inderdaad sinds 10 jaar drastisch verminderd is, maar nog steeds 8x zo hoog als de Verenigde Staten.

De serie wordt uitgezonden vanaf 28 augustus en is officieel gebaseerd op de verhalen van Steve Murphy en Javier Peña. Zij zijn nu gepensioneerd DEA-agenten die destijds werden geinstrueerd om Pablo Escobar te infiltreren, op te pakken en aan te klagen. De levensloop van Pablo Escobar toont aan dat er veel inspiratie bestaat voor series zoals El Patron Del Mal of films zoals Paradise Lost.

[adrotate banner=”4″]

Netflix verkreeg subsidie van de regering van Colombia. De serie wordt gemaakt in samenwerking met de lokale producent Dynamo en verkreeg de subsidie al in 2013. Santos zijn beweegredenen waren toen om de filmwereld te verleiden om vaker in Colombia te filmen om zijn mooie decors en de prachtige landschappen.

Hoewel de betrokkenen enthousiast zijn over de nieuwe serie zijn er nog steeds sceptici die denken dat Colombia wederom in een negatief daglicht wordt gesteld door oude wonden op te halen. De zoon van de door Pablo Escobar gedode politicus Lara, laat ook weten sceptisch te zijn. Ook de zoon van Pablo Escobar is bang dat zijn vader niet goed zal worden geportretteerd. “Ik geloof niet dat mijn vader goed zal worden geportretteerd. Simpelweg, omdat de belangrijkste bronnen niet zijn geraadpleegd… zijn familie. Het komt heel raar over dat mijn vaders naam en beeltenis wordt gebruikt zonder toestemming en dat men ons negeert en vervolgens toch denkt zijn memoires uit te kunnen beelden via een serie”.

[adrotate banner=”4″]

Braziliaanse acteur Wagner, die Escobar speelt, studeerde Spaans in Medellín om zoveel mogelijk het regionale accent te leren spreken. De acteurs van de DEA-agenten leefden zoveel mogelijk bij de originele agenten thuis in Virginia om hun karakter zoveel mogelijk te doen laten lijken.

Gerelateerde berichten