Avianca hervat nationale vluchten vanaf 1 september

Avianca hervat nationale vluchten vanaf 1 september

Avianca hervat nationale vluchten vanaf 1 september. Dat klinkt nog ver weg maar in werkelijkheid is dit aanstaande dinsdag.

Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die door COVID-19 klap op klap hebben gekregen. Avianca is hier een van. Dat resulteerde de eerste week van mei dat zij faillissement aan moest vragen voor het Amerikaanse gedeelte van het bedrijf dat dit jaar haar 100-jarige bestaan viert. Het kantoor in New York City moest sluiten met een ontslagronde als gevolg. Personeel werd in deze moeilijke maanden veelal echter wel doorbetaald.

Hervatting nationale vluchten

Naar eigen zeggen hervat Avianca maar liefst 14 routes. Vanaf Bogotá wordt er gevlogen naar Barranquilla, Bucaramanga, Cali, Cartagena, Cúcuta, Medellín, Montería, Pereira en San Andrés. Vanaf 7 september worden vluchten hervat van Bogotá naar Pasto, Santa Marta, Villavicencio en van Medellín naar Cali en Cartagena.

Avianca hervat nationale vluchten vanaf 1 september

Statement van president en CEO Anko van der Werff

De Nederlander Anko van der Werff die iets langer dan een jaar in dienst is van Avianca is aangesteld om financiële zorgen weg te nemen. Van der Werff werd aangesteld om de 7,3 miljard dollar aan schulden weg te poetsen die voor zijn komst openstond.

Nederlander in Colombia 32: Anko van der Werff Avianca

Dit deed hij eerder zeer succesvol in Mexico en heeft een mooie staat van dienst bij Aeroméxico, Qatar Airways en Air France-KLM. We spraken hem in kon je lezen in ‘Nederlander in Colombia(zie op foto hierboven links) en zei hierin dat Avianca op de goede weg was. Toen de pandemie echter uitbrak zag hij de omzet met meer dan 80 procent dalen.

“Wij willen Colombia weer verbinden, letterlijk door deze nationale vluchten uit te voeren. Avianca hervat nationale vluchten vanaf 1 september. Wij zien deze herstart van het luchtvervoer als een economische reactivering van het land. Wanneer Avianca kan vliegen is zij niet alleen haar klanten van dienst maar denk hierbij ook aan reisbureaus, hotels, restaurants, touroperators en zakenreizigers in het algemeen. We hopen op deze manier een bijdrage te mogen leveren vanuit deze reactivering zodat de gehele toeristische sector kan meeprofiteren”.

Avianca hervat nationale vluchten vanaf 1 september

Avianca zonder passagiers

De afgelopen vijf maanden moest ook Avianca haar poorten voor commercieel luchtverkeer sluiten. Naast de vluchten die het bedrijf uitvoert door geheel Zuid-Amerika moest het haar routes naar Rome, Parijs, Shanghai, Zurich en Brussel sluiten. In deze maanden heeft Avianca veelvuldig gevlogen om medische benodigdheden, hygiëneproducten en voedsel te vervoeren. In totaal ging het om meer dan 254.000 ton vracht.

Avianca hervat nationale vluchten vanaf 1 september

De Colombiaanse overheid biedt geen staatssteun aan Avianca dat nu met de hervatting van nationale routes probeert om alle zeilen bij te zetten. Avianca hervat nationale vluchten vanaf 1 september, dat is mooi nieuws. Laten we hopen dat de nummer twee oudste luchtvaartmaatschappij kan overleven.

Bekijk hieronder de routes

Bekijk hieronder in de afbeelding de nationale routes die Avianca vanaf dinsdag gaat heropenen.
Avianca hervat nationale vluchten vanaf 1 september

Lees ook:
– Nederlander in Colombia 32: Anko
– Het Colombiaanse Avianca vraagt faillissement aan
– Nederlander aan de top Colombiaanse vliegmaatschappij Avianca

Foto’s: Avianca

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.


* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Gerelateerde berichten