tanja nijmeijer

Dat melden Colombiaanse media. Zij maken dit op uit een brief van de ‘Tukkerse’. In de brief schrijft ze dat ze zich niet meer op haar gemak voelt bij de FARC en vertrekt.

20 jaar van jungle naar jungle

Tanja Nijmeijer sloot zich ongeveer 20 jaar geleden aan bij de FARC en groeide uit tot een belangrijke pion binnen de terreurorganisatie. De Telegraaf beschrijft haar tekst als volgt: “Als je je al jaren niet goed voelt bij wat er wordt besproken, besloten of gepland wordt, is het tijd om op te stappen voor je een obstakel wordt”. Nijmeijer leefde voor de overgave van de FARC 20 jaar in de jungle en verliet deze slechts sporadisch.

Milde straf

In 2007 vonden Colombiaanse militairen haar dagboek bij een van de aanslagen die zij pleegden op een FARC-kamp. Tanja Nijmeijer wordt verdacht van het plegen en beramen van meerdere aanslagen in Colombia. In 2012 was ze een van de onderhandelaren tijdens het vredesproces. Doordat de FARC het vredesakkoord ondertekende onderging de FARC een transitie van terreurorganisatie naar politieke partij. De Colombiaanse bevolking oordelen nog steeds dat na jaren van ondertekening van het vredesverdrag de FARC en haar leden een milde straf hebben ontvangen.

Niet tevreden

De FARC-leden denken hier overigens zelf anders over. Ivan Marquez, voormalig FARC-leider, gaf een aantal maanden geleden al aan dat afspraken niet na worden geleefd en terug te keren in de jungle en de wapens weer op te pakken. Dit omdat volgens hem verschillende afspraken in het akkoord niet worden nagekomen. Veel van de FARC-strijders zitten nog steeds in kampen of hebben grote moeite om terug te keren in de maatschappij.

Bron: Telegraaf

Lees ook:
– Historisch akkoord FARC en Colombia officieel ondertekend
– Tanja Nijmeijer ontvangt visum en mag in Colombia blijven
– De FARC is weg, maar hoe zit het met Tanja Nijmeijer?

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.


* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Gerelateerde berichten