mama colo

Hollandse Griselda Blanco alias ‘Mama Colo’ opgepakt met 13 miljoen

In Amsterdam is gisteren een drugsnetwerk opgerold dat volgens justitie werd geleid door een ‘Colombiaanse vrouw’, alias ‘Mama Colo’. De woningen van de bende werd onderzocht en agenten en rechercheurs vonden een bedrag van maar liefst 12,8 miljoen euro.

Mama Colo

De 52-jarige Colombiaanse vrouw verblijft in Amsterdam en staat in de onderwereld ook wel bekend als ‘Mama Colo’ en ‘La Madre’. Mama Colo die de bende leidde is verantwoordelijk voor de invoer van cocaïne van Colombia naar Nederland.

Lang stilgehouden

Het onderzoek loopt volgens justitie een tijdje en werd stilgehouden. In totaal werden er zeven verdachten aangehouden. De afkomst van deze verdachten zijn gemixt. Een man uit Marokko, twee vrouwen uit Colombia, een man uit Nieuw-Zeeland, en twee mannen uit Albanië zijn gearresteerd.

Mama Colo toch onschuldig?

Of Mama Colo daadwerkelijk wordt gezien als leider van de bende valt nog te bezien. Bij haar thuis werd namelijk geen drugs en geld gevonden. Echter zou zij gezien zijn met koffers. De algemene tendens is dat geen enkele leider zelf rondloopt met koffers.

Een van de grootste vangsten cash geld ooit in Nederland

“Dit is een van de grootste bedragen cash geld die we ooit in Nederland in beslag hebben genomen. Drugsbendes verdienen grote sommen geld met drugshandel in Nederland. De verdachten leven onder de radar maar hebben ondertussen dure panden in gebruik. Ik ben trots op de vele collega’s die meewerkten aan dit onderzoek”, aldus Olivier Dutilh, chef van de regionale recherche in Amsterdam.

Video

Bekijk de video die AT5 heeft gemaakt over het oprollen van het drugsnetwerk

Lees verder

– Griselda Blanco
– Geen tweede kans voor deze Colombiaanse narco
– Nederlander moet zich voor rechter Colombia verantwoorden voor eilanddrama

bron: ad

Gerelateerde berichten