ritmos colombianos

Aires Colombianos zet Stichting Ritmos Colombianos op

Colombia is een zeer populaire toeristische bestemming, mede door de prachtige cultuur en gewoontes. Wij vonden het leuk om deze prachtige cultuur in Europa zelf te delen met ons publiek en zijn in de afgelopen jaren zo gegroeid dat we de stichting Ritmos Colombianos hebben opgezet. De stichting is uitgegroeid tot meer dan een dansgroep door de groeiende populariteit en wij hebben besloten ons ook te gaan richten op een grotere doelgroep. Hiervoor vonden wij het belangrijk om een internationale naam te hebben die makkelijk uit te spreken en te onthouden is.

De Stichting Ritmos Colombianos

De Stichting houd zich bezig met het organiseren van- en het participeren op culturele evenementen. Op deze evenementen organiseert Ritmos Colombianos verschillende activiteiten zoals optredens, workshops en parades.

ritmos colombianos

Onze doelgroep is erg breed. Voor persoonlijke feestjes, zoals huwelijksfeesten, tot festivals en van benefietsavonden tot bedrijfsfeesten, wij organiseren zowel de entertainment (optredens) als de activiteiten (workshops en pro actieve voorstellingen). Ook hebben wij een groot netwerk aan artiesten zodat we een groot scala aan mogelijkheden kunnen aanbieden. Je kan het dus eigenlijk niet gek genoeg verzinnen en wij doen het, zolang het maar te maken heeft met de Colombiaanse cultuur. Ons bereik is uitgegroeid tot over de Nederlandse grenzen en wij hebben volgers en fans uit alle continenten. De groep garandeert de beste kwaliteit en door het gebruik van ervaren dansers in originele Colombiaanse danskostuums. Het is mogelijk om Ritmos Colombianos te reserveren met groot en klein budget, er kan altijd wel een akkoord gemaakt worden.

Naamgeving

Veel van jullie zijn vermoedelijk wel bekend met de Colombiaanse Cumbia. Dit is een folkloristisch en populair ritme dat tegenwoordig ook in delen van Europa populair wordt. Ook zijn er nog vele andere Colombiaanse ritmes die minder bekend zijn, maar die eigenlijk even mooi zijn als de Cumbia. Behalve de ritmes in de Colombiaanse muziek willen wij ook het ritme in het Colombiaanse folk en tradities representeren. Dit doen wij door dans, maar ook doordat de leden van de stichting veel kennis hebben over de Colombiaanse cultuur.

ritmos colombianos

Wij streven ernaar dat het merendeel van de groep zelf van Colombiaanse afkomst is zodat we Colombiaanse cultuur in de groep blijven uitoefenen. Dus behalve dat de groep de Colombiaanse cultuur representeert, gedragen wij ons Colombiaans en volgen het ritme van het Colombiaanse levens style. Zo houden wij ons aan Colombiaanse gedragsregels en spreken wij onderling (Colombiaans) Spaans. Binnen deze groep zijn de Colombiaanse cultuur en gewoontes van groot belang waardoor de dansers zich een beetje dichter bij hun wortels en geboorteland voelen.

Ons Ritme

De deelnemers zijn dus van origine voornamelijk Colombiaans en reizen regelmatig terug naar Colombia. In het merendeel van de gevallen vallen deze reizen in de wintermaanden en hierdoor hebben wij een jaarlijks rooster opgesteld waarin de stichting een soort van winterslaap houd. Dit heeft ook te maken met de mindere vraag naar optredens in de wintermaanden.
In het voorjaar beginnen wij met het repeteren en uitbreiden van onze repertoire. In deze maanden werkt onze choreografe aan nieuwe dansen, ontvangen we nieuwe leden en maken we nieuwe contacten. In de zomer hebben we wekelijks optredens en repetities en is het onze prime-time. In de herfst bouwen we het jaar weer af waarna we de stichting op een soort van stand-by geplaatst wordt tot in het nieuwe jaar.

ritmos colombianos

Dit is belangrijk om te weten als je contact met ons opneemt en of als je interesse hebt om deel te nemen aan onze groep of activiteiten.

Contact

Mochten jullie nog vragen hebben na het lezen van dit artikel, of willen jullie foto’s en video’s zien van de groep dan willen we jullie uitnodigen op onze Facebook pagina: Ritmos Colombianos Amsterdam

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.


* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Lees ook

– Escobar’s huurmoordenaar Popeye overleden

Gerelateerde berichten