81-jarige-vrouw-Medellin-smokkelt-coke-in-rolstoel

81-jarige vrouw Medellín smokkelt coke in rolstoel

Je leest het goed: 81-jarige vrouw Medellín smokkelt coke in rolstoel. Op het vliegveld van José María Córdova in Medellín heeft de politie een 81-jarige vrouw opgepakt. Deze smokkelde 3 kilogram cocaïne wel op een hele creatieve manier, ze had het goedje namelijk verstopt in het frame van de rolstoel.

Colombianen zijn creatief

En dat zijn ze. In de afgelopen jaren en maanden maakten we al kennis met het smokkelen van coke op verschillende manieren. De ene keer werd dit gedaan tussen koffiebonen of in bananendozen. Lugubere manieren in het verleden waren dode dieren tot zelfs dode baby’s. Vorige maand werd er nog kilo’s coke in beslag genomen die via doodskisten werden gesmokkeld en uiteraard herinneren we ons allemaal het smokkelincident met de toupet in juli. Nu heeft een 81-jarige vrouw een nieuwe manier verzonnen om de coke via het frame van een rolstoel te smokkelen. De vraag is of de vrouw schuldig is. 3 kilo weegt de harddrug. De vrouw wilde hiermee naar Spanje reizen maar werd op de luchthaven al geschept.

81-jarige smokkelt coke in rolstoel

Natte verf

Misschien was het de vrouw wel gelukt, ware het niet dat de verf en lak van het frame van de rolstoel nog veel te nat was en zodanig op viel dat de agenten op de luchthaven het niet vertrouwden.

Hoogbejaarde vrouw wist van niets

De hoogbejaarde vrouw die bekend staat onder de naam Irene Mesa de Marulanda wist naar eigen zeggen van niets. “Ik rijd nog niet lang in deze rolstoel maar heb nog nooit iets gemerkt. Ik wist van niets”, aldus de Paisa. De rolstoel werd in beslag genomen voor onderzoek en de vrouw kreeg een vervangende rolstoel. Politiechef Carlos Rodríguez en zijn team gaat uitzoeken of het verhaal van de vrouw klopt. “We gaan dit nader onderzoeken. Feit is dat de afgelopen jaren erg veel ouderen zijn geschept met de smokkel van harddrugs”, aldus de politiechef.

Lees ook:

– Hoe smokkel je drugs? Les 1: Val niet op
– Nederlander betrapt op smokkelen van 342 kilo cocaïne
– Oud-international Colombia opgepakt voor coke-smokkel

Gerelateerde berichten