Welke Colombianen kunnen de tour de France 2020 winnen?

Welke Colombianen kunnen de tour de France 2020 winnen?

Wielerliefhebbers kijken hier al maanden naar uit: De Tour De France 2020! Wij hier op de redactie houden ons maar met één vraag bezig: Welke Colombianen kunnen de tour de France 2020 winnen? Aanvankelijk zou de tour op 27 juni beginnen en eindigen op 19 juli. Door de wereldwijde pandemie werd deze echter verlaat.

Door: Romke Rodrigo de Jong

De Tour de France die ook wel bekendstaat als de ‘Ronde van Frankrijk‘ wordt nu verreden van 29 augustus tot en met 20 september. Laten we eens gaan kijken naar de Colombiaanse kanshebbers.

Welke Colombianen kunnen de tour de France 2020 winnen?
Foto: Stefaan Beel – KOERS. Museum van de Wielersport

Egan Bernal

Waarom maakt Bernal dit jaar weer kans op titel?
Door het wegvallen van zijn teamgenoten Thomas en Froome, zal het gehele INEOS blok nu alles doen om hem te helpen. Hij weet als enige van de favorieten wat het is om de tour te winnen. In de (korte) voorbereiding reed hij goed. Er is ook een twijfelpunt, zijn rugklachten. Twee weken geleden stapte hij uit een wedstrijd vanwege rugklachten. Zal zijn rug sterk genoeg zijn voor de zwaarste wedstrijd van het jaar?

Welke Colombianen kunnen de tour de France 2020 winnen?
Foto: Martin Mystère – Own work, CC BY-SA 4.0

Nairo Quintana

Quintana stapte afgelopen winter over naar zijn nieuwe ploeg, Arkéa-Samsic. In tegenstelling tot zijn eerdere ploeg waar hij het kopmanschap moest delen, zal nu zijn gehele ploeg in dienst van hem rijden. Met zijn broer Dayer en Anacona kan hij rekenen op veel support vanuit hun thuisland, Colombia. De tour heeft Quintana nog nooit gewonnen, maar met zijn ervaring en klimtalent is hij altijd een favoriet. Ook rond Quintana is een twijfel, zijn knie. Hij stapte niet lang geleden in een wedstrijd af met knieklachten.

Welke Colombianen kunnen de tour de France 2020 winnen?

Miguel Ángel López

In de ronde van Italië en Spanje wist hij al eens het podium te behalen. Nu is het tijd om in de top drie te eindigen tijdens zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. Zijn ploeg, Astana, staat geheel in het tekenen om hem te ondersteunen bij dit doel.

Welke Colombianen kunnen de tour de France 2020 winnen?
Foto: nuestrociclismo.com

Daniel Martínez

Martinez is de beste tijdrijder onder de Colombianen. Hij won in 2019 en dit jaar het Nationale kampioenschap op dit onderdeel. Hij is nog jong (24 jaar oud), maar kan wel voor een verrassing gaan zorgen.

Dan blijven nog steeds de vragen staan: Welke Colombianen kunnen de tour de France 2020 winnen?En: Wie van de Colombianen ga jij volgen? We gaan het vanaf morgen zien. Dan beginnen de wielrenners in Nice (Côte d’Azur) aan de 107e editie van de Tour de France. De Tour eindigt op zondag 20 september met een finish in Parijs.

Over Rodrigo

Rodrigo is in ’85 geboren in Bogotá en heeft in 2019 voor het eerst Colombia bezocht en hiervan genoten. Hij volgt al jaren het nieuws en in het bijzonder het nieuws over wielrennen in Colombia. Hij houdt van sport, economie, natuur en feestjes.
Reacties: info@colombiaans. nl

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.


* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Gerelateerde berichten