Spookhotel in Colombia

Spookhotel in Colombia: Het Tequendama Falls Hotel

Een leuk verhaal over een spookhotel in Colombia om je weekend goed te beginnen. Colombianen houden van een goed spookverhaal en ze hebben veel materiaal om inspiratie op te doen dankzij het grote aantal oude, spookachtige gebouwen die verspreid zijn over het hele land. Zo ook het mysterieuze verhaal over het spookhotel in Colombia, Tequendama Falls Hotel…

Spookhotel in Colombia

Maar deze zogenoemde paranormale sites worden verre van vermeden, in feite doen Colombianen zelfs moeite om een spookhuis te bezoeken, al is het alleen om te zien waar alle ophef nu eigenlijk over gaat. Je hoeft alleen maar naar het Tequendama Falls Hotel te kijken om te zien waarom dit de meest beroemde spookplaats van het land is.

Spookhotel in Colombia

Start bouw van het Spookhotel in Colombia Tequendama Falls

Het voormalig hotel werd gebouwd in 1923 en ontworpen door architect Carlos Arturo Tapias. Tapias illustreerde met het gebouw zijn liefde voor Franse architectuur. Deze woonde hier ook in. Dit imposante landhuis kijkt uit over een waterval van 132 meter in San Antonio del Tequendama, ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten van Bogotá.

Spookhotel in Colombia

Hotel, motel, Holiday inn…

Het werd gedeeltelijk omgebouwd tot een hotel in de jaren ‘50, maar het project werd stopgezet en nooit meer voortgezet. De structuur van het gebouw raakte zo beschadigd dat er onmogelijk verder gebouwd kon worden en raakte in de vergetelheid. In begin jaren ’90 sloot het hotel nog voordat het echt open ging en is jaren verlaten geweest. Tragisch wil het geval dat de waterval een gewillige plaats is geweest voor veel zelfmoorden van mensen die sprongen van de top van de waterval vanaf een steen die de lugubere bijnaam ‘De zelfmoordsteen’ wordt genoemd. Sommigen geloven nog steeds dat het spookt in het voormalige hotel.

Spookhotel in Colombia

Vandaag de dag…

Heden ten dage is het een museum genaamd ‘Tequendama Falls Museum of Biodiversity and Culture’, maar neemt het nog steeds een belangrijke plaats in, in het hart van de lokale folklore. Men gelooft dat inheemse stammen uit de waterval sprongen tijdens de Spaanse verovering, in de verwachting en hoop om adelaar te worden en weg te kunnen vliegen om aan hun indringers te ontsnappen. Of het waar of niet waar is, het Spookhotel in Colombia is in ieder geval de moeite waard om te bezoeken.

– BertJanNiezing
Colombiaans.nl & BLU TULIP’s Relocation

Over BertJan

BertJan is woonachtig in Colombia en runt in Bogotá met zijn vrouw Maria Blu Tulip’s. Dit bedrijf is gespecialiseerd in relocations en rondreizen naar Colombia. Daarnaast runt het stel een hotel in het pittoreske Villa de Leyva.
Reacties: [email protected] nl

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.


* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Gerelateerde berichten