Shakira zet Amsterdam op z’n kop met hoogstaande ‘feel good’ show

In een niet geheel uitverkochte Ziggo Dome trad Shakira gisteravond op. De ‘rubia’ zou oorspronkelijk vorig jaar november optreden, maar moest vanwege stemproblemen afzeggen. Het publiek werd onrustig omdat ze haar laatste optreden in Nederland, zeven jaar geleden, ook afzegde. Kan ze het nog? Is ze in vorm? Kan haar stem het nog aan? Tijd om even polshoogte te nemen bij de bekendste Colombiaanse zangeres ter wereld.

Om 21.10 gaat plotseling het licht uit. Even wordt het publiek nog op het verkeerde been gezet als er uit de boxen het duet met Maluma, ‘Clandestino’, schalt. Opeens dimt het nummer in en zet de band het nummer ‘Estoy Aqui’ in. Ze eindigt het nummer in een confettiregen. Deze is nog maar net begonnen. Shakira blaast vanaf minuut 1 het dak eraf. Shakira en la casa, por fin…

Veelzijdig artiest

Het nummer is de opmaat voor een gevarieerde concert tracklist. Oude nummers en nieuwe nummers worden door elkaar gespeeld. Uit de tracklist blijkt hoe veelzijdig de zangeres uit Barranquilla is. Gevoelige ballads, pop, hard roch en reggaeton wisselen zich af. ‘Estoy Aqui’, ‘La Tortura’, ‘Waka Waka’, ‘Loca’, ‘Perro Fiel’, ‘Me enamoré’, ‘Chantaje’ en ‘Whenever, Wherever’ komen onder andere voorbij. Niet alleen aan de tracklist is zorgvuldig gewerkt, maar duidelijk ook de show.

De show

Het is een verzorgde show. Met letterlijk vuurwerk, confetti en een lasershow. Ze bespeelde het publiek en bewijst nog immer in goede vorm te zijn. Shakira oogt scherp, fit en opvallend goed bij stem. Hoe fit ze is, bewijst de moeder van twee kinderen eenvoudig, ze oogt soepeler dan ooit. Ze maakt veelvuldig contact met het publiek en vertelt dat dit de eerste keer is dat haar zoontjes bij een concert aanwezig zijn.

Contact met publiek

Een aantal keren verandert Shakira van outfit en setting van het podium. Er worden door de technische mensen krukken midden in de zaal gezet en men doet een aantal nummers zodat men vanuit de hele zaal kan kijken hoe ze performt. Later zal ze een nummer doen bijna aan het einde van de zaal. Het publiek oogt zeer enthousiast en verrast met deze geste.

Slot

Hoewel ze bij de bekende nummers zoals ‘Waka Waka’ en haar slotnummers ‘Bicicleta’ en ‘Hips don’t Lie’ de handen van het publiek echt op elkaar krijgt is het een wervelende show. De zangeres heeft uitgepakt en moeite gedaan en bedankt het publiek tot vier maal toe met ‘dankjewel’. We kunnen niet anders concluderen dan dat het een fantastische avond was met een concert dat bijna 2 uur duurde. Dit is zonder twijfel een van de beste shows die we ooit hebben gezien.

Shakira
El Dorado World Tour
Ziggo Dome, Amsterdam
9 juni 2018

Luís Ernesto van Baren
– Colombiaans.nl

Bekijk alle video’s van Shakira

Bekijk al onze vido’s die we gisteravond gemaakt hebben, via onze speciale YouTube-kanaal. We hebben 11 video’s gemaakt. Klik op ‘play’ en ze beginnen allemaal te spelen.

Gerelateerde berichten