Santos arriveert in Engeland voor staatsbezoek

Santos arriveert in Engeland voor staatsbezoek

Afgelopen maandagavond is president Santos aangekomen in Groot Brittannië voor een staatsbezoek aan Engeland. Beide landen spraken over onderwijs, veiligheid, milieu en vrede.

Op de foto poseert hij uiterst trots. Via social media laat Santos weten: “We zijn gezegend met de gastvrijheid van Queen Elizabeth II. Zij heette ons hartelijk welkom in het prachtige Buckingham Palace.” De reacties van de Colombianen waren opvallend positief. Velen hadden bewondering voor Santos dat hij Colombia zo actief in het buitenland vertegenwoordigd. Er wonen doorgaans veel Colombianen in Londen, voor hun was dit een unieke gelegenheid hun president op lokale televisiestations te zien en de vlaggen bij Buckingham Palace te zien wapperen.

Santos was in Engeland om verschillende onderwerpen voor de toekomst tussen beide landen te bespreken. President Santos zegt hierover: “Onze gezamenlijke toekomst is nu helder, bedankt voor uw tijd Koningin”. Engeland zal Colombia onder meer helpen met steun voor vrede en helpen daar waar nodig is. Hoe deze steun en verbintenis op het gebied van onderwijs, veiligheid, milieu en vrede eruit gaat zien is nog niet bekend gemaakt.

foto persfotograaf Colombia

Gerelateerde berichten