Openingswedstrijd Copa America in teken van Andrés Escobar

Openingswedstrijd Copa America in teken van Andrés Escobar

In de nacht van vrijdag op zaterdag nemen Colombia en de Verenigde Staten het om 03:30 tegen elkaar op in de openingswedstrijd. De organisatie wil voorafgaand aan het duel een hommage brengen aan de vermoorde Andrés Escobar, ookwel “de eeuwige eigenaar van het rugnummer 2 van de nationale ploeg van Colombia”.

22 jaar geleden nam Andrés Escobar deel aan het WK’94 in de Verenigde Staten. Hij maakte tegen de Verenigde Staten een eigen doelpunt wat hem op 2 juli 1994 duur kwam te staan door doodgeschoten te worden bij het verlaten van een café.

Wij van Colombiaans.nl zullen daarom op 2 juli a.s. in samenwerking met Nico Verbeek een special lanceren over het voorval en wat er afspeelde tijdens het WK’94 tot aan zijn moord.

Santiago Escobar, zijn broer bedankte de organisatie hartelijk voor de steunbetuiging en vond het fijn dat op deze manier de herinnering aan Andrés ‘levend’ wordt gehouden. ‘Ik moet toegeven dat het nog altijd niet makkelijk is om over Andrés te praten. Andrés was voor ons echter wel een echt voorbeeld van iemand met een groot gevoel voor fatsoen en was altijd een echt voorbeeld voor anderen’. Verder zei Santiago: ‘De aankomende Copa America zal ongetwijfeld herinneringen met zich meebrengen, maar zal de wereld ook laten zien wat Andrés heeft nagelaten.’

Colombia verloor in 1994 met 2-1 van de Verenigde Staten door een eigen doelpunt van Andrés Escobar. Gokkers in Colombia hadden door deze verliespartij veel geld verloren.

foto milinviernos

Gerelateerde berichten