Obama ontvangt kopie vredesakkoord van Santos

President Obama bedankte president Santos voor zijn inzet om de samenwerking en band tussen Colombia en de Verenigde Staten te verbeteren. President Obama benadrukte dat hij het een “historische prestatie” vond dat de FARC en de regering van Colombia de vrede definitief zullen tekenen.

Obama was zeer verheugd met het nieuws dat het vredesakkoord nu eindelijk ondertekend zal worden. De eerste donkere president van de Verenigde Staten noemde het zelfs een “historische prestatie van formaat” gisteravond. De regering van president Santos en de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC) sloten in augustus een definitief akkoord, dat alleen nog maar ondertekend hoefden te worden.

Belangrijke gasten aanwezig

Deze ondertekening zal aankomende maandag plaatsvinden in Cartagena. Er zullen hierbij veel prominente hooggeplaatste mensen aanwezig zijn. De VN stuurt een aantal mensen, minister Koenders van Buitenlandse Zaken komt namens Nederland en het Vaticaan stuurt een Kardinaal. Op 2 oktober volgt er dan het referendum. Het volk mag dan min of meer bepalen of zij het pact gaan steunen.

Volgens de verkiezingsautoriteit heeft het referendum minimaal 4.540.000 stemmen nodig voor een einduitslag. Stemgerechtigden stemmen dan een “ja” of een “nee”. Dat houdt in dat 13% van de stemgerechtigden uit gaan maken of Santos het vredesakkoord mag uitvoeren.

foto latino.foxnews

Gerelateerde berichten