Miljoenencorruptieschandaal bouwbedrijf in Colombia

Nieuwszender Caracol heeft zojuist een corruptieschandaal uit de doeken gedaan dat gaat over het bouwbedrijf Oldebrecht. Oldebrecht is een Braziliaans bedrijf dat verschillende bouwprojecten uitvoerde in Colombia.

Het bedrijf zou steekpenningen gegeven hebben aan politici en leden van de regering. Voor onder andere de uitvoer van het project “Route del Sol 2” zouden zij het beslissingsproces willen versnellen en positief hebben willen beïnvloeden.

Ook zouden gewapende groeperingen geld hebben ontvangen om de projecten van Oldebrecht te vergemakkelijken. Het gaat om miljoenenbedragen. Justitie in Colombia onderzoekt de zaak onder leiding van onder andere procureur generaal Fernando Carrilo Florez.

Opmerkelijk

Het meest opmerkelijke is dat campagneleden rond president Santos geld zou hebben ontvangen van deze firma voor zijn herverkiezing in 2014. Volgens Caracol zelf komen zij deze week met meer bewijzen tegen het Braziliaanse bouwbedrijf.
Ook is de liberale ex-Senator Otto Nicolas Bula Bula vastgezet omdat hij een belangrijke getuige is in de zaak. Bula Bula had contact met Roberto Prieto, die manager was van de herverkiezingscampagne, van president Santos. Bula Bula word vervolgd voor ‘illegale zelfverrijking’ en omkoping. Hij wordt binnenkort overgebracht naar een militaire gevangenis en zit momenteel in voorarrest.

Gerelateerde berichten