James naar Bayern München

Dat James binnen korte tijd zou vertrekken bij de Koninklijke van Real Madrid was geen geheim meer. Veel clubs aasden op zijn handtekening, veel clubs uit Engeland hadden interesse waaronder Chelsea en Manchester United. James Rodríguez keert terug naar de club van zijn oude coach.

James Rodríguez wordt ploeggenoot van Arjen Robben. Bij Bayern München wordt James herenigd met zijn oude trainer Carlo Ancelotti. Carlo Ancelotti haalde James in 2014 nog voor 75 miljoen van AS Monaco naar Real Madrid en hij speelde vaak. Onder Ancelotti beleefde James een ijzersterk debuutjaar. Deze mocht hij helaas niet doortrekken omdat Zidane hoofdcoach werd en Ancelotti op straat werd gezet.

Zidane koos in zijn debuutjaar voor een middenveld van Kroos, Modric en Casemiro op het middenveld en James moest het veld ruimen en mocht slechts sporadisch in actie komen. De woede van James was uiterlijk niet zichtbaar maar binnen de club borrelde het behoorlijk. Een verzoek van Real-ster Cristiano Ronaldo mocht niet baten. James gaat de komende seizoenen spelen voor Bayern München. James wordt in eerste instantie gehuurd tot 2019, met een optie tot koop.
James speelde 111 officiële duels voor de Koninklijke en scoorde hierin maar liefst 36 keer. James is de vijfde aanwinst voor Bayern München.

Gerelateerde berichten