Iván Duque geïnaugureerd als 60e president van Colombia

Iván Duque geïnaugureerd als 60e president van Colombia

Gisteravond rond 22.00 uur Nederlandse tijd was het zover. Na twee maanden eerder verkozen te zijn als president vond gisteren de inauguratie plaats. Iván Duque van Centro Democrático is de zestigste president van Colombia.

Op het Plaza de Bolívar in Bogotá voltrok de ceremonie. Het podium kleurde blauw, de kleuren van de partij van de centrum democraten. Hij is naast de zestigste, ook de jongste president die Colombia ooit heeft gehad. Hij werd op 1 augustus namelijk 42 jaar.

Naast deze feitjes is het nu ook een gegeven dat Colombia zijn allereerste vrouwelijke Vice-president mag verwelkomen. Martha Lucia Ramirez heeft de eer.

Santos gaat met pensioen

Waar het gebruikelijk is voor Colombiaanse presidenten om in de politiek actief te blijven heeft Juan Manuel Santos aangegeven definitief met pensioen te gaan. Hij gaf Duque in zijn afscheidstoespraak wel een boodschap mee. “Het Colombiaanse volk is samen sterker en wordt alleen nog maar sterker als zij elkaar blijven steunen. Ons potencieel is enorm, wees er zuinig op”.

Foto: @IvanDuque
in samenwerking met Bogotá Post

Gerelateerde berichten