Internationale vluchten Colombia uitgesteld

Internationale vluchten Colombia uitgesteld

Het vliegverkeer in Colombia wordt vanaf september langzaam opgepakt. El Dorado begint met het vliegen op drie nationale bestemmingen: Leticia, Cartagena en San Andrés. Internationale vluchten zullen vanaf 1 september vooralsnog NIET worden uitgevoerd.

– Door: Luis Ernesto van Baren (LinkedIn)

Streng toezicht

In Colombia neemt men het coronavirus uiterst serieus. Besluiten zoals deze worden in nauw samenspraak gemaakt met het Colombiaanse Ministerie van Volksgezondheid. De burgemeester van Bogotá Claudia López (zie foto hieronder) noemde de afgelopen zes weken de meest kritische van de hele pandemieperiode in Colombia.

Internationale vluchten Colombia uitgesteld

Nationale vluchten in Colombia

Vanaf september worden vluchten naar Cartagena, Leticia en San Andrés hervat. El Dorado zal op 10% van haar normale capaciteit draaien. Dat houdt in dat er dagelijkse zo’n 10.000 passagiers worden vervoerd in plaats van de normale 100.000. Elke drie weken wordt er een balans opgemaakt en vanuit hier versoepeld of maatregelen genomen. Vanuit deze gang van zaken wordt bepaald of er nieuwe routes worden geopend.

“Voorlopig gaan we niet proefdraaien met internationale vluchten”

“’We hebben drastische en kostbare maatregelen moeten nemen met het sluiten van El Dorado, maar het was noodzakelijk. Het virus kwam via de luchthaven binnen dus we moesten deze maatregel wel nemen. Wellicht hebben we deze beslissing te laat genomen als je ziet hoeveel schade COVID19 Colombia heeft aangedaan. De aankomende tijd staan er geen plannen op het programma om proef te draaien met internationale vluchten. Vanaf september gaan we eerst routes van en naar Cartagena, Leticia en San Andrés uitvoeren. De laatste twee bestemmingen zijn noodzakelijk omdat je hier op geen andere manier kunt komen”.

Epidemiologische criteria

De routes naar deze drie bestemmingen zijn goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid omdat deze voldoen aan het epidemiologische criteria. Het aantal besmettingen op deze locaties kennen een daling.

Dus mocht je plannen hebben om in september naar Colombia te gaan let dan goed op het nieuws en vraag jouw vliegmaatschappij of het vliegen naar Colombia mogelijk is. Vooralsnog voert Colombia internationaal alleen nog humanitaire- en vrachtvluchten uit.

AUTEUR

Over Luís Ernesto


Luis Ernesto een fanatiek reiziger en heeft zijn roots in Colombia. Hij zet zich actief in voor de Colombiaanse gemeenschap in Nederland en organiseert Latin-evenementen zoals Colombian Vibes en Feliz Navidad. Zijn favoriete gerecht is bandeja paisa, drinkt graag jugo de lulo en houdt van stroopwafels.
Reacties: info@colombiaans. nl

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.


* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Gerelateerde berichten