Huisarrest voor Colombiaanse ex-president Álvaro Uribe

Huisarrest voor Colombiaanse ex-president Álvaro Uribe

Huisarrest voor Colombiaanse ex-president Álvaro Uribe . Het Colombiaanse Hooggerechtshof heeft ex-president Uribe onder huisarrest geplaatst. Ze beslissen binnenkort of deze zich schuldig heeft gemaakt aan onder meer omkoping en fraude met getuigen.

Een jaar huisarrest

Het onderzoek zal naar verwachting ongeveer een jaar in beslag nemen. Uribe zal een jaar in huisarrest moeten blijven. Colombiaanse ex-president Uribe staat bekend om zijn duistere verleden.

Huisarrest voor Colombiaanse ex-president Álvaro Uribe
Nadat hij president af was kwamen er verschillende verhalen naar buiten dat hij opdracht zou hebben gegeven aan gruwelijke misdaden tegen onschuldige burgers.

Ook zou hij positieve gegevens hebben verdraaid en opdracht hebben gegeven tot verschillende criminele activiteiten. Deze misdaden werden in de Colombiaanse volksmond ook wel de ‘Falsos positivos’ genoemd omdat hij de feiten zo verdraaide zodat hij er als president beter uit kwam.

De eerste keer

Maar voor de ‘Falsos positivos’ wordt hij niet vervolgd maar voor andere activiteiten zoals omkoping, sjoemelen met getuigen en aan het laars lappen van justitiële procedures. Maar voor Uribe veroordeeld kan worden moeten verschillende bewijsstukken worden onderzocht en verwerkt.

Pas dan kan men überhaupt tot een proces komen om de oud-president van Colombia te vervolgen. Het is voor het eerst dat een ex-president huisarrest krijgt en een onderzoek aan de broek krijgt voor criminele zaken.

Lees ook

– Álvaro Uribe
– De duistere kant van ex-president Alvaro Uribe
– Broer van Alvaro Uribe opgepakt voor moord
– Trump had geheime vergadering met Colombiaanse ex-presidenten Uribe en Pastrana

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.


* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Gerelateerde berichten