Pop Up Museum of Adoption

Het Pop-Up Museum of Adoption viert haar tweede editie

In de mooie stad achter de duinen wordt voor de tweede keer het Pop-up Museum of Adoption gehouden. Dit evenement georganiseerd in Den Haag bestaat ter gelegenheid van het 26e jubileum van het Haags Adoptieverdrag. Ondertussen is de voorstelling te zien sinds 18 mei.

Tijdelijke tentoonstelling

Initiatiefnemer is de uit Colombia geadopteerde Rodrigo van Rutten. De tentoonstelling is te zien van 18 tot en met 31 mei in het centrum van Den Haag, Atrium, Spui 70 Den Haag.

De geadopteerde fotograaf Jennifer Dallman uit Keulen geeft met haar internationale tentoonstelling ‘No Mother No Child’ een gezicht aan de Colombiaanse moeders die hun kind ter adoptie hebben afgestaan.
Ton Hendriks exposeert in de Pop Up Museum of Adoption met portretten van volwassen geadopteerden onder de titel ‘Gekleurde Identiteit’. Voor dit project fotografeerde hij veertig geadopteerden en schreef hun verhalen op. Dit resulteerde in het boek ‘Gekleurde Identiteit’.

Stichting Adoptie Nazorg i.s.m. Ambaum BrandMakers presenteren ’60 jaar adoptie(wet) in Nederland’ die overzicht aan beelden tonen en verhalen van (inter)nationale geadopteerden, geboorteouders en adoptieouders.

Ook wordt er op de dag van de opening het startsein gegeven voor ‘Kom uit de adoptiekast’ = #AdoptionStories. Een project waar elke dag, voor 366 dagen lang geadopteerden worden geïnterviewd over hun ervaring en gedachten. Nederland telt 58.000 geadopteerden uit 60 ± verschillende geboortelanden. Al deze #AdoptionStories zullen worden gebundeld en op de ‘Dag van de geadopteerden’, 29 mei 2020 gepresenteerd. Zodat belangstellende de ervaringen kunnen lezen om zo te weten te komen hoe het is om geadopteerd te zijn.

OPENINGSTIJDEN
Pop-up Museum of Adoption 2019 – 18 t/ 31 mei – Atrium, Spui 70 Den Haag
– gesloten zondag en op 30 mei Hemelvaart.

SPECIAL EVENT
Woensdag 29 mei 2019, Dag van de Geadopteerden tussen 16:30 – 18:30 uur.
Locatie: Spui 70, Atrium, Den Haag.
Sprekers: Saskia Bruines, wethouder Den Haag en Liesbeth Struijcken, voorzitter Adoptie Nazorg.

Gerelateerde berichten