Gaviria en Uran uit de Tour

Er gebeurde veel op de dag waarop de Alpe D’huez werd beklommen. Gaviria en Uran stapten uit de tour en ook Quintana en Bernal beleefden een spannende dag in de Tour de France. 

 

Fernando Gaviria had te veel last van de hitte in de derde bergetappe op rij. De Colombiaan die twee sprint etappes wist te winnen moest daarom halverwege afstappen.

 

Rigoberto Uran stapte vandaag niet eens op.  Door de val op de kasseien van een paar dagen geleden heeft hij een blessure aan zijn linker been opgelopen. Na twee dagen klimmen eiste dat zijn tol waardoor hij zijn rugnummer af moest spelden.

 

Een andere top Colombiaan, Nairo Quintana, oogde vandaag sterk. Hij ging  zelfs mee in een kopgroep. Deze krachtinspanning werd hem op de laatste lange klim van 14 km te veel. Na 7 km stijgen moest hij lossen en zodoende verloor hij wederom tijd op de klassementsrenners.

 

Het Colombiaanse lichtpuntje was Bernal. De nog maar 21-jarige renner was vandaag de meesterknecht voor zijn kopman Froome en de uiteindelijke ritwinnaar Thomas. Op de flanken van de Alpe d’huez was het Bernal die voorop tempo maakte voor het uitgedunde Sky-treintje. Hierdoor konden Froome en Thomas  terug komen bij de koplopers .Thomas won net als gisteren de etappe en blijft in het geel. 

Egan Bernal, die naam moet je onthouden, want daar gaan we de komende jaren nog veel van horen.

 

 

 

 

Gerelateerde berichten