Duque overweegt voorlopig geen internationale toeristen Colombia toe te laten

President Duque overweegt om geen internationale toeristen Colombia toe te laten. Dat liet hij afgelopen weekend weten. Dit omdat hij zogezegd “Niet gelooft dat het coronavirus wordt beperkt” en dus te gevaarlijk is om internationale toeristen toe te laten.

Twijfels over heropening luchthavens

Officieel eindigt het vluchtverbod in Colombia op 1 juni aanstaande. Duque gaf in zijn dagelijkse live-uitzending via Facebook aan dat het nog maar de vraag is óf de luchthavens vanaf 1 juni wel open gaan. Hij heeft sterk zijn twijfels om de “poorten” weer open te gooien. “Deze week gaan we met verschillende specialisten om tafel zitten. Maar ik zie op korte termijn niet gebeuren dat het mogelijk is om het internationale vervoer te herstellen in zijn oorspronkelijke staat”, aldus president Duque.

Duque overweegt voorlopig geen internationale toeristen Colombia toe te laten

Geduld is een schone zaak

De toespraak van Duque van afgelopen zaterdag kon op erg veel weerstand rekenen van bedrijven in de luchtvaartsector. Onder andere Avianca staat op omvallen maar de president blijft hameren op geduld. Het ministerie van Volksgezondheid zijn op dit moment aan het kijken naar nieuwe tijdlijnen, strategieën en protocollen die voorkomen dat er een tweede of derde golf van besmettingen komt. “We kijken naar de ontwikkeling van het virus in andere landen wanneer zij de maatregelen versoepelen en proberen hier lering uit te trekken”, aldus president Duque.

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.


* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Gerelateerde berichten