De-5-Colombiaanse-toptalenten

De 5 Colombiaanse toptalenten waarvan iedereen zou moeten weten

Cuadrado, James en Quintero. Zomaar een greep uit de huidige toptalenten die Colombia in het voetbal rijk is. Maar onderstaande talenten staan op het punt definitief door te breken in het topvoetbal en staan te trappelen om het stokje bij een eventueel volgend WK over te nemen van de huidige generatie. We stellen vandaag 5 Colombiaanse toptalenten aan u voor. Onthoud deze namen!
De kunst van het talenten spotten en scouten is om veel wedstrijden te zien. Als scout wordt het je vandaag de dag niet makkelijk gemaakt. Wereldwijd zitten er bij verschillende wedstrijden vaak meerdere internationale scouts op de tribune om de nieuwe Messi, Neymar of Pogba te zien schitteren. Vooral talenten uit Zuid-Amerika zijn erg gewild, naast vanwege hun voetbaltalent, ook hun kracht en mentaliteit.

Zodra de talenten de grote rivier richting Europa oversteken, is het de kunst om deze talenten zo goed mogelijk te laten wennen aan het land waar zij terecht komen, zodat zij niet eindigen als voormalige talenten zoals Freddy Adu, Sebastian Deisler of Robinho. Ook bondscoach Pékerman is goed op de hoogte van talent in Colombia. In zijn voorselectie selecteerde hij de 22-jarige doelman Iván Arboleda van het Argentijnse Banfield. Hieronder staan de spelers die nu al uitkomen in de nationale jeugdselecties van Colombia en in de toekomst hopelijk van grote waarde kunnen zijn voor Los Cafeteros. Vandaag een kennismaking met de Colombiaanse toptalenten van de toekomst.

Juan “Cucho” Hernández

Deze aanvaller van 19 jaar speelt in de tweede divisie bij het Spaanse Huesca. Van Hernández wordt gezegd dat hij de volgende grote ster van Colombia gaat worden. Ondertussen is zijn seizoen afgelopen en kende hij een uiterst succesvolle. De Pereirano scoorde in dit seizoen maar liefst 16 goals in 32 wedstrijden.
In 2017 verkoos Sports Illustrated hem zelfs als nummer 10 grootste talenten van onder 20 jaar.

Bekijk hier beelden van Juan “Cucho” Hernández

Damir Ceter

Damir Ceter is met zijn 20 jaar een jonge talentvolle aanvaller die ondertussen speelt bij het Italiaanse Cagliari. Hij is geboren in Buenaventura en is 1.88 meter lang. Hij begon zijn loopbaan in een universiteitsteam in Popayán en werd niet veel later ingelijfd door Deportes Quindío. Via het Bogotaanse Santa Fé eindigde hij dit jaar bij Cagliari.

Wat een nadeel voor deze youngster lijkt te zijn, is zijn blessuregevoeligheid. In Italië heeft hij dus nog wat te bewijzen. Dit weerhield Cagliari er niet van om Damir Ceter te kopen want bij Deportivo Quindío scoorde hij in 2016 14 goals. 2017 was echter een jaar van blessures en dit jaar mag hij zich opnieuw bewijzen in de competitie van onder andere Juan Cuadrado en Duván Zapata.

Bekijk hier beelden van Damir Ceter

Nicolás Benedetti

Benedetti is dé jongste revelatie van de Colombiaanse velden dit seizoen. De middenvelder van 21 speelt bij Deportivo Cali de pannen van het dak. Zijn ijzersterke dribbels deden menigeen fan van Depor smelten en gaven hem al liefkozend de bijnaam ‘El Poeta’.

Hij maakte zijn debuut bij de Calinese club op de leeftijd van 17 jaar en speelde sindsdien zeer regelmatig in de basis en is ondertussen niet meer weg te denken uit het team. Het schijnt zelfs dat Ajax heeft geïnformeerd naar de talentvolle middenvelder van Depor Cali. Ondertussen schijnt de club van Benedetti zelfs al een bod te hebben afgeslagen van naar verluidt 5 miljoen dollar.

Bekijk hier beelden van Nicolás Benedetti

https://www.youtube.com/watch?v=HSx9RQ1GM-4

Jorge Carrascal

Slechts 19 jaren oud is deze middenvelder, die op het moment speelt bij Karpaty Lviv (Oekraïne). Over het gebrek aan talentvolle aanvallers en middenvelders hoeft Colombia zich in de aankomende jaren geen zorgen te maken.

Carrascal is een aanvallende middenvelder die graag het spel maakt en is geboren in Cartagena. Carrascal begon bij Heroicos om vervolgens via Millonarios bij Sevilla FC in Spanje te belanden. Hij werd vorig jaar uitgeleend aan Karpaty Lviv en speelde tot dusver 22 wedstrijden waarin hij 6 keer wist te scoren. Ondertussen werd hij vorige maand uitgeroepen tot ‘Speler van de maand April’.

Bekijk hier beelden van Jorge Carrascal

Carlos Cuesta

Talentvolle, sterke en jonge verdedigers gingen hem voor. Ondertussen hebben Davinson Sánchez en Yerry Mina bewezen de top aan te kunnen. De vraag is of dit ook zal gelden voor de 19-jarige verdediger Carlos Cuesta.

De sterke centrale verdediger speelt bij Atlético Nacional en geldt als groot talent. Ook naar de diensten van Cuesta heeft Ajax geïnformeerd en zouden hem graag overnemen. Toen Sánchez naar Ajax vertrok, nam deze 19-jarige Cuesta moeiteloos de lege plek over in de verdediging van Sánchez bij Atletico Nacional. Echter schijnt Ajax een concurrentiestrijd te moeten aangaan met Tottenham Hotspur. The Spurs willen naar verluidt nu al maar liefst 40 miljoen euro uittrekken om Cuesta over te nemen.


In samenwerking met The Bogotá Post

Gerelateerde berichten