Daar waar Oranje het WK in Rusland van volgend jaar waarschijnlijk zal moeten missen, is Colombia nog helemaal in de race voor een WK-ticket. Ondertussen loopt de druk bij de selectie volgens insiders echter behoorlijk op.

Colombia speelde vorige week de wedstrijd tegen de nummer 9 van de groep Bolivia. Daar waar iedereen verwacht had dat Colombia net als vorige keer (0-5) eenvoudig zou winnen, had de ploeg van Pekerman uiterst veel moeite met de zwakke broeder uit de groep. Het was Bolivia dat in de laatste minuten van de wedstrijd hun tol betaalde voor hun laffe spel en hierdoor uiteindelijk een penalty weggaf. James benutte deze niet, maar schoot hem in de rebound alsnog binnen. Los Cafeteros kreeg hierop veel kritiek van de pers. James had daarop na de training gisteren een boodschap voor deze negatieve berichtgeving.

Het zal tegen sterke broeder Ecuador anders moeten. Het puntverschil met Ecuador bedraagt slechts een punt. Colombia staat op dit moment vierde en Ecuador vijfde. De verschillen zijn klein, maar daarom niet minder spannend. Colombia zal zoveel mogelijk punten moeten behalen om in de race te blijven. De nummer 1 Brazilië lijkt met 30 punten ver uit zicht, maar de plaatsen 2 tot 4 zijn voor Colombia haalbaar. Colombia speelt vanavond tegen Ecuador om 23:00 uur Nederlandse tijd.

foto EFE.

Gerelateerde berichten