Cuadrado helpt Juventus aan winst

Cuadrado helpt Juventus aan winst

In de Champions League speelde Juventus gisterenavond tegen Olympique Lyon. In de Franse stad onderscheidde Cuadrado zich op een positieve manier in een slechte wedstrijd.

Hoewel Cuadrado uiteindelijk de winnende en enige doelpunt scoorde, had iedereen het na afloop vooral over Gianluigi Buffon. De 38-jarige Italiaanse keeper speelde een ongelofelijk goede wedstrijd en verrichte diverse onmogelijke reddingen.

Hij ramde in de 35e minuut een bal uit de hoek bij een penalty en in de 50e minuut reageerde hij knap op een schot dat van richting werd veranderd. In de 71e minuut redde Buffon wederom ‘De Oude Dame’ van een achterstand door op wonderbaarlijke wijze een kopbal van Tolisso uit het doel te slaan.

Buffon ligt bij de Italiaanse selectie en Juventus onder vuur na verschillende bepalende fouten. Verschillende media berichtte hierop dat het misschien tijd wordt voor Buffon om met pensioen te gaan. Hij reageerde na de wedstrijd geagiteerd hierop: “Sommige mensen lijken druk te zijn met het plannen van mijn begrafenis”. “Deze zal uitgesteld moeten worden, hier is het te vroeg voor”. “Ik heb al vaker gezegd dat ik, zonder arrogant te zijn, zelf wel in staat ben om kritisch naar mezelf te kijken en heb daarvoor geen anderen nodig”.

In de 69e minuut mocht Juan Cuadrado invallen. Juventus leek de wedstrijd te verliezen aan een veel beter spelend Lyon. Cuadrado dribbelde in de 76e minuut met de bal richting het doel van de tegenstander. Maakte een schijnbeweging en met een hard schot plaatste hij de bal in de korte hoek. Het bleek de enige en dus winnende doelpunt van Juventus. Juventus staat nu eerste in de poule, achtervolgt door Sevilla.

Bekijk het doelpunt van Cuadrado

Bekijk de prachtige actie en doelpunt van Juan Cuadrado.

https://www.youtube.com/watch?v=hSRjhqISXs8

Gerelateerde berichten