Copa America van start

Vanavond start het toernooi dat vooraf een mooie jubileumeditie moest worden maar uiteindelijk niemand wilde. In Brasilia wordt afgetrapt door gastland Brazilië tegen Venezuela.

Hoe Venezuela gaat spelen wordt interessant want zojuist bereikt ons het nieuws dat er maar liefst 12(!) besmettingen zijn bij spelers en staf.

Copa America in Colombia en Argentinië

De Verenigde Staten bood aan om het toernooi in de VS te houden. Daar wilde de Zuid-Amerikanen niet aan en besloten voor de eerste keer een joint venture te doen om het toernooi in twee landen te doen. Colombia en Argentinië hadden een samenwerking snel voor elkaar en de openingswedstrijd zou plaatsvinden bij de Argentijnen en de finale bij de Colombianen. Toen COVID om zich heen sloeg werd het toernooi een jaar verschoven op dezelfde data en wedstrijden.

Copa America toch niet in Colombia en Argentinië

Toen het toernooi dichter en dichterbij kwam gaf Argentinië aan geen heil meer te zien in een organisatie. Dit door de extreem stijgende besmetting van COVID-19 (40.000 besmettingen per dag).

Colombia had weken daarvoor al aan de alarmbel getrokken omdat er veel onrust heerst in het land door politieke dwalingen. Hierop besloot de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie om het toernooi eerst in z’n geheel naar Argentinië te verplaatsen maar deze weigerde.

Brazilië gastland

In twee weken tijd werd er toch gezorgd voor een gastland. Het bijzondere is dat Brazilië de onbetwiste brandhaard van COVID-19 is (ongeveer gemiddeld 80.000 besmettingen per dag) maar men toch de Copa america 2020 wilde organiseren. Met in totaal 480.000 Corona-doden zag Bolsonaro geen probleem in de organisatie.

Het nationale team van Brazilië dacht nog even aan een boycot maar besloot om toch deel te nemen.

Colombia

De Koffieboeren spelen vannacht om 02:00 Nederlandse tijd tegen Ecuador in estadio Arena Pantanal. De wedstrijden worden uitgezonden op Ziggo. Let op want niet alle wedstrijden worden hier uitgezonden. Bekijk anders eens de website livetv.ru voor een ander signaal.

Gerelateerde berichten