Colombia’s volgende tegenstanders WK-kwalificatie

Colombia’s volgende tegenstanders WK-kwalificatie

Het nationale voetbalelftal van Colombia deed afgelopen week goede zaken in strijd om een plaats op het WK 2018 in Rusland. Hoewel tegen Brazilië verloren met 2-1, wonnen zij een aantal dagen daarvoor met 2-0 van Venezuela. Er zijn nu 8 wedstrijden gespeeld en Colombia bezet in de stand de vierde plaats van de WK-kwalificatie.

Cijfers liegen niet. Waarheid is dat de vierde plaats niemand in een ‘hosannastemming’ brengt. Dit omdat de eerste vier naar het WK mogen, maar voor de ploeg die de vijfde plaats behaald barragewedstrijden wacht tegen een land uit Oceanië. Dit leveren steevast zeer moeilijke en taaie wedstrijden op die men uit Zuid-Amerika niet zomaar even wint.

colombias-volgende-tegenstanders-wk-kwalificatie-1

De wedstrijd tegen ‘vechtmachine’ Uruguay

Hoe prettig zou het zijn als Colombia zich kwalificeert als solide derde? Achter grote jongens zoals Argentinië en Brazilië. Voorlopig moeten zij het doen met een vierde plaats, achter Uruguay, Brazilië en nummer drie Argentinië. De nummer 1 van deze kwalificatiereeks is op dit moment het Uruguay van Suarez. En laat deze vechtmachine nou net de tegenstander zijn van Colombia in de tiende speelronde op 11 oktober.

Zware kluif

Eerst speelt Colombia op 6 oktober bij de nummer 6 Paraguay een uitwedstrijd en op 11 oktober zal Los Cafeteros Uruguay ontmoeten in het tropische Barranquilla. Deze doorgaans pittige clash van stijlen ligt Colombia doorgaans goed, maar dan zal men echt met scherp moeten schieten en doelpunten moeten voorkomen.

Colombia heeft weliswaar 13 doelpunten gemaakt, maar heeft er ook 10 geïncasseerd. Het wordt een zware kluif, maar Colombia beschikt over zoveel kwaliteit dat men zich wel moet kwalificeren.

stand

Gerelateerde berichten