Colombianen zijn hardwerkende levensgenieters

Colombianen zijn hardwerkende levensgenieters. Een beschrijving die ik recent op een conferentie hoorde en me bij bleef. Het lijkt een paradox, maar bij analyse blijken de twee hier prima samen te gaan. Werk en privé gaan moeiteloos in elkaar over en worden met regelmaat verweven. De gemiddelde Colombiaan brengt meer tijd op zijn werkplek door dan in menig ander land. In de dagen voor de kerst, wordt de zogenaamde “novena” onderdeel van het dagelijkse kantoorritueel. Ook op het Holland House.

Ik nam me voor om tijdens de omvangrijke en historische Economische Handelsmissie, onder leiding van Premier Rutte en VNO-NCW voorzitter Hans de Boer in de laatste week van november, zoveel mogelijk te proberen te genieten. 120 bedrijven, 200 ondernemers, in totaal 4 steden in Colombia die bezocht werden, een unicum voor Colombia en de regio. En dat ook nog eens in de hoedanigheid van organisator van een behoorlijk deel van de programma-onderdelen. Deze enorme klus klaren en ook nog eens genieten, dat leek vooraf een illusie.

Nu terugkijkend, overheerst de trots over de omvang van de missiegroep, de interesse in Colombia, de samenwerking met alle betrokken partijen, het onvermoeibare Holland House team en de behaalde resultaten. Deze missie gaat zonder enige twijfel een geweldige impuls geven aan de handels- en investeringsstromen tussen het Koninkrijk en Colombia in de komende jaren.

En.. ik heb op verschillende momenten tijdens de missieweek oprecht genoten. Dan vergat ik de organisatorische stress. Die maakte plaats voor een uniek besef van wat er gebeurde en nog te gebeuren stond. Een geweldig gevoel, made in Colombia.

Jan Willem van Bokhoven
– Executive Director Holland House Colombia

Gerelateerde berichten