Colombiaans Wielrennen: de Ronde van Italië

 

 

Met de start van de Giro d’Italia is de eerste grote wielerronde van 2019 een feit.

Hoe staan de Colombianen er tot nu toe voor en wie zijn er favoriet?

 

door: Romke Rodrigo

 

Het voorseizoen.

De winnaar van de ronde van Colombia en de Ronde van Catalonië is klassementsrijder, Miguel Ángel López. Deze man die vorig jaar ook het podium behaalde tijdens de Giro en Vuelta is in goede doen. De bloedvorm van sprintkanon Gavira moet nog komen. Ondanks dat heeft hij sprints gewonnen in Dubai en Argentinië.

 

De Favorieten

Miguel Ángel López behoort tot de favorieten voor de eindoverwinning in de ronde van Italië dit jaar. Vorig jaar stond hij op het eindpodium in zowel de Giro als de Vuelta. Makkelijk gaat hij het niet krijgen de komende drie weken met concurrenten zoals; Dumoulin, Nibali, Yates, Roglic, Mollema en Landa.

 

Fernando Gaviria. Tot nu toe heeft hij nog geen hoge ogen gegooid dit seizoen. Maar met het uitvallen van Aru in zijn team zal de ploeg alles in het werk stellen om Gavira aan een dag zegen te helpen. In de vlakke etappes moet hij het opnemen tegen sprinters zoals; Viviani, Ewan, Démare en Ackermann.

 

Etappe 1.

Dit was een korte tijdrit waarin je vooral tijd kan verliezen. Lopez reed een sterke tijdrit en eindigt als vierde.

 

Etappe 2.

Een vlakke rit van Bologna naar Fucecchio over meer dan 205 kilometer. Het was niet verrassend dat deze vlakke etappe eindigde in een eindsprint.

Een valpartij op 800 meter voor de finish zorgt voor schrik, maar gelukkig brengt dit Fernando niet in het nauw. Gavira kwam net iets te vroeg naar voren waarna Ewan, Viviani en tot slot Ackermann  vanuit de rug van de Colombiaan over hem heen denderde in de laatste 30 meter. In plaats van vol te sprinten zat Gavira te kijken naar zijn concurrent, wat vaak een teken van zwakte is. Ackermann is de eerste die zijn wiel over de finishlijn drukt, terechte overwinning.

 

Voor Gavira komen er de komende drie  weken nog 6 kansen om een sprintetappe te winnen.

 

Gerelateerde berichten