Colombiaans international David Ospina naar Napoli

Colombiaans international David Ospina naar Napoli

De Italiaanse Serie A heeft er een nieuwe Colombiaan bij. De topclub Napoli heeft zojuist zijn nieuwe keeper gepresenteerd. Colombiaans international David Ospina zal dit seizoen spelen bij Napoli.

David Ospina zag zijn kansen op speelminuten bij Arsenal niet groter worden. Petr Cech is nog steeds actief bij de club maar Arsenal trok deze zomer ook nog de Duitser Bernd Leno aan. Het is een belangrijke periode die nu aanbreekt voor de 29-jarige Ospina. Sinds 2014 staat hij onder contract bij Arsenal en speelde hierin 70 officiële duels.

Dit seizoen mag hij het op gaan nemen tegen Karnezis en Meret in de strijd om een basisplaats bij Napoli. De kansen zullen groter zijn omdat Meret vorige maand tijdens de training een arm brak. Vanavond begint Napoli aan de eerste competitiewedstrijd.

Naar verluidt betaat Napoli een miljoen euro in de international te huren. Tenminste als er aan bepaalde voorwaarden worden voldaan, zoals bijvoorbeeld het behalen van de landstitel. Ospina kwam in 2014 over van Nice en won bij Arsenal twee keer de FA Cup en de Community Shield. De Napolitanen beginnen de competitie vanvaond in de uitwedstrijd tegen Lazio Roma.

Gerelateerde berichten