Colombia verlengt lock down tot 31 mei

Colombia verlengt lock down tot 31 mei

Colombia zat net zoals Nederland aan de buis gekluisterd, hopend op maatregelen die hopelijk versoepeld zouden worden. Waar Nederland in een stijgende lijn omhoog zit, qua versoepeling, gaf president Duque aan de lock down te verlengen tot zondag 31 mei. Colombia verlengt lock down tot 31 mei 2020.

Wat heeft dit voor gevolgen?

Voor Colombianen hadden gehoopt om komende week weer aan het werk te kunnen. Deze hoop werd echter teniet gedaan doordat Duque aangaf geen reden te zien om de lock down op te heffen. Duque gaf aan dat deze verlenging nodig is zodat de overheid de kans krijgt om over passende maatregelen na te denken voor na de lock down, maar dit tijd kost en men deze tijd gaat nemen.

De volgende punten worden van kracht

  • Het openbaar vervoer gaat weer rijden, maar beschikt over 35% capaciteit
  • De meerderheid van de scholen, middelbare scholen en universiteiten blijven gesloten in juni en juli. Thuislessen gaan door tot 31 juli. Er wordt nog gekeken naar de openingsmogelijkheden in augustus.
  • Mensen ouder dan 70 jaar moeten thuis blijven maar mogen vanaf 1 juni meer naar buiten op gezette tijden
  • Voor kinderen van 1 – 5 jaar gaan faciliteiten open (Dagbestedingen, dagverblijf, e.d..)
  • Kantoormedewerkers mogen langzaam en gematigd naar kantoor
  • De restaurants mogen gaan bezorgen
  • Er komen verschillende maatregelen die gehandhaafd gaan worden
  • De Colombiaanse grens BLIJFT DICHT voor nationaal en internationaal vliegverkeer. Dit zal gelden tot ten minste 30 juni.

Colombia verlengt lock down tot 31 mei. Mocht u reizen naar Colombia of familieleden hebben neem dan even contact op met de ambassade van Colombia voor meer info.

MONDKAPJES IN NEDERLAND VANAF 1 JUNI VERPLICHT

Draag je vanaf 1 juni 2020 geen niet-medisch mondkapje in het openbaar vervoer dan riskeer je een boete van 95,-. Met die regel kwam de overheid gisteren na de persconferentie. Als je dan toch een mondkapje moet, waarom dan niet één met de Colombiaanse kleuren!

Colombiaans.nl biedt exclusieve en handgemaakte mondkapjes aan (niet-medisch). Bekijk hieronder hoe deze eruit zien. Je kunt bestellen door ons een Whatsapp-bericht te sturen door op de afbeelding van Whatsapp hieronder te klikken met je telefoon. Mocht je willen bestellen via e-mail vul dan het contactformulier onder de foto’s in.

Bekijk hieronder de foto’s

Bestel via het contactformulier


    Gerelateerde berichten