Colombia opent een aantal nationale vliegvelden

Colombia opent zijn nationale vliegvelden

Zojuist heeft de Colombiaanse Minister van Transport op radio bevestigd dat Colombia zijn nationale vliegvelden opent. Colombia opent zijn nationale vliegvelden met een aantal kanttekeningen.

Heropening nationale vliegvelden

Vanuit Bogotá zijn er in totaal vijftien routes goedgekeurd die uitgevoerd gaan worden. Routes vanuit Bogotá naar onder andere Pereira, Cali, Cartagena en Medellín zijn goedgekeurd. Dit zijn overigens ook luchthavens waar internationale vluchten vertrekken.

Internationale vluchten

Hoewel iedereen hoopt op een hervatting van internationaal vluchtverkeer in Colombia (en wereldwijd) is dit nog maar sterk de vraag of dit er op korte termijn van gaat komen. Het probleem ligt niet aan Colombia maar aan de afspraken die zijn gemaakt tussen verschillende landen en internationale vliegvelden.

Op dit moment is de overheid volop in overleg met verschillende landen hoe men het internationaal vliegverkeer kan hervatten. Colombia wil zijn internationale grenzen openen maar verwacht ook dat andere landen vluchten vanuit Colombia toelaten. Men durft voorlopig geen nieuwe informatie te geven maar hoopt in de aankomende weken meer duidelijkheid te krijgen over het heropenen van internationale vliegroutes.

Eerder nieuws van vandaag

– Nederlander in Colombia 39: Henry

Gerelateerde berichten