Colombia echt zijn grenzen dicht tot 31 augustus?

Colombia echt zijn grenzen dicht tot 31 augustus?

Colombia echt zijn grenzen dicht tot 31 augustus? Het lijkt er sterk op. Duque was sceptisch en duidelijk: Het coronavirus moet verjaagd worden uit Colombia, maar hoe? In ieder geval niet op de manier waarop buurland Brazilië het aanpakt, of eigenlijk, hoe zij dit virus niet aanpakt zeg maar. Colombia is net zoals bijvoorbeeld Canada streng en kondigde ook een lange lock down af.

Waar Canada “in principe” op 30 juni opent, deed Colombia in eigen land er een schepje bovenop. Duque zei het internationale luchtruim dicht te houden tot 31 augustus. Maar hoe realistisch is dit?

Duque standvastig maar beleid wankelt

Duque gaf in eerdere speeches al aan dat hij de luchthavens op korte termijn niet ziet openen omdat hij niet weet wat de gevolgen zullen zijn. Een kleine week geleden kwam het verlossende woord van de minister van Transport Angela Maria Orozco. Zei vertelde dat het inreisverbod in Colombia verlengd wordt naar 31 augustus zonder uitzonderingen. Een complete lock down voor het luchtruim werd verlengd. Alleen voor goederen ten aanzien van veiligheid wordt een uitzondering gemaakt (zie foto hieronder).

Colombia echt zijn grenzen dicht tot 31 augustus?

De vraag is of Colombia deze regel echt gaat volhouden. Dit omdat Colombia al geen commerciële vluchten ontvangt sinds 23 maart eerder dit jaar.

Deze maatregelen zorgde ervoor dat niet alleen de mensen in Colombia met trabajos informales financiële problemen kregen maar ook veel bedrijven in bijvoorbeeld luchtvaart zoals Avianca. Zij moesten in de V.S. een faillissement aanvragen. Colombia moet het de laatste jaren steeds meer hebben van toerisme. Het reizen naar Colombia was voor de uitbraak van COVID-19 een aantal jaar op rij zeer populair.

Andere slachtoffers van de Colombiaanse maatregel

Frankrijk heeft zijn zinnen gezet om de Tour de France die jaarlijks wordt verreden toch door te laten gaan. De start is op 29 augustus. Aan deze zogenoemde Ronde van Frankrijk doen veel getalenteerde Colombiaanse wielrenners mee. De minister van Transport Ángela María Orozco benadrukte nog maar even dat het luchtruim en internationale grenzen echt dichtblijven tot 31 augustus.

Colombia echt zijn grenzen dicht tot 31 augustus?
foto: A.S.O. Alex Broadway
Dat zou betekenen dat grote talenten zoals Nairo Quintana, Rigoberto Urán, Fernando en zelfs Tourwinnaar Bernal (zie foto hierboven) twee dagen van de Tour de France zullen missen. Op dit moment houden deze atleten hun conditie op peil in Colombia. Volgens Giuseppe Acquadro die manager is van verschillende Colombiaanse renners is er achter de schermen een stevige lobby gaande om voor de Colombiaanse deelnemers van de Tour toch een uitzondering te maken.

Eerder een uitzondering gemaakt

Niet voor het vliegen maar voor het trainen werd voor de winnaar van de vorige editie van de Tour de France Bernal een uitzondering gemaakt. Daar waar iedereen moest binnenblijven en er een strenge lock down geldden, mocht de Tour-winnaar tussen 05.00 – 08.00 uur naar buiten om te trainen in de buitenlucht van zijn home town Zipaquirá.

Aanvankelijk zou de Tour de France beginnen op 27 juni maar de organisatie erkende het virus en de maatregelen die verschillende landen hadden en heeft hierop besloten dat de Tour zal starten op 29 augustus en zal duren tot en met 20 september (mits de maatregelen in Frankrijk dit toelaten).

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.


* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Gerelateerde berichten