Bogota heeft eerste vrouwelijke homoseksuele Burgemeester van Colombia

Claudia López is eerste vrouwelijke lesbische Burgemeester Bogota

De vrouw die de komende 4 jaar de teugels in handen van Colombia’s hoofdstad zal hebben is genaamd Claudia López. López schrijft daarmee historie want zij is de eerste vrouwelijke burgemeester van Bogotá. Zij versloeg haar rivaal Carlos Fernando Galán.

Bogotá schrijft dubbel historie

De keuze voor Claudia López is voor Bogotá en Colombia dubbel zo historisch. Naast dat het de eerste vrouwelijke burgemeester is, is zij ook de eerste lesbische burgemeester die gekozen werd in heel Colombia.

Het paradepaardje van López deze campagne was dat het openbaar vervoer verbeterd zou worden. Speciale punt van aandacht was het vervoer met de Transmilenio. Ook staat ‘Het recht van verschil’ hoog op haar prioriteitenlijstje. López geeft aan af te willen van niet alleen racisme, classisme, machismo en vreemdelingenhaat, maar zal ook strenger gaan optreden tegen discriminatie en geweld jegens de LGBTI + -gemeenschap. Claudia López die vorig haar haar doctorraad behaalde in Chicago heeft een relatie met Angélica Lozano Correa. Deze is advocate en tevens ook politicus.

De 5 hoogste prioriteiten van Claudia López

Ze gaf in een eerder stadium al aan dat wanneer zij gekozen wordt er 5 absolute hoofdprioriteiten de boventoon gaan voeren: milieubescherming, corruptie, de metro, het gebrek aan gratis hoger onderwijs voor jongeren, vrouwen en ouderen, en veiligheid.

Veelzijdige vrouw

López is zeer veelzijdig. Als schrijfster viel zij op door haar spraakmakende artikelen in onder andere de Semana, El Tiempo en La Silla Vacía. Het blijft bijzonder nieuws, Claudia López is eerste vrouwelijke lesbische Burgemeester Bogota, iets dat vooral in deze ‘conservatieve posities’ voorheen onmogelijk werd geacht. De 49-jarige eerste vrouwelijke lesbische burgemeester zal haar functie oppakken op 1 januari 2020.

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen:Meer over Colombia

» Nederlander in Colombia 27: Esméé

Gerelateerde berichten