Chili houdt Colombia op gelijk spel

Chili houdt Colombia op gelijk spel

In Barranquilla speelde Colombia tegen Chili. Falcao had gehoopt te kunnen starten evenals Bacca, maar beiden spitsen begonnen op de bank. Als de wedstrijd begint zie je dat beide ploegen gespannen zijn. Ze tasten elkaar af. Chili speelt zonder de gebleseerde Alexis Sanchez.

In de eerste helft gebeurt er niet veel. In de 12e minuut krijgt Vidal een opgelegde kans door een steekpass van Vargas. Maar daar blijft het min of meer bij. Colombia begon in de volgende opstelling:

David Ospina (G)
Yerry Mina
Felipe Aguilar
Farid Diaz
Oscar Murillo
Santiago Arias
Carlos Sanchez
James Rodriges
Edwin Cardona
Orlando Berrio
Miguel Borja

In de tweede helft mag Falcao starten. In de 57e minuut scoort Eduardo Vargas van Chili maar wordt afgefloten vanwege buitenspel.
In de 60e minuut blijft de Chileense keeper Bravo liggen. Het spel wordt stilgelegd en er wordt aangegeven dat Bravo gewisseld zal worden. Ook Colombia gaat wissselen. Berrio wordt vervangen. Colombia heeft het overwicht, maar kan dit nog niet uitdrukken in het creeren van kansen. De wedstrijd verloopt erg strooperig. De vele onderbrekingen doen de wedstrijd absoluut geen goed.

Colombia wint steeds meer terrein en met James en Arias probeert Colombia steeds Falcao te zoeken, wat niet altijd lukt. James speelt een sterke wedstrijd en is ongrijpbaar en krijgt schop na schop. Weer gaat een Chileense speler liggen. Dit om Colombia niet in haar spel te laten komen. Aranquiz van Chili gaat eruit en ex-Twente speler Guttierez komt erin. In de 75e minuut krijgt de keeper van Chili een waarschuwing van de scheidsrechter vanwege tijdrekken. Chili is volkomen machteloos tegen Colombia en grijpt iedere gelegenheid aan om tijd te winnen. Falcao krijgt de bal en schiet. Het is een corner maar hieruit volgt een counter van Chili. De Chileen schiet maar de bal gaat naast doel.

Bij Colombia staat Yerry Mina opeens stil en lijkt niet meer verder te kunnen. Hij wordt gewisseld voor Torres. Weer valt Colombia aan en deze keer probeert Cardona het met een schot, maar schiet naast. James neemt een corner en Murillo kopt de bal over het doel. Colombia blijft aanvallen. James schiet tegen de arm van een Chileen aan maar krijgt geen penalty. Bij Chili is de pijp in de 84e minuut helemaal leeg. Colombia maakt de meeste aanspraak om de drie punten te behouden maar slaagt er vooralsnog niet in. Weer gaat er een Chileen liggen, maar Colombia speelt gewoon door. Het resulteert in een schietkans van James, maar de keeper kan de bal met moeite pareren. Vidal ligt op de grond en lijkt er toch echt vanaf te moeten. Chili moet zijn laatste wissel inzetten waar er de eerdere 2 wissels ook ingebracht moesten worden vanwege blessures. De 90e minuut breekt aan en er zal veel tijd bij komen. Negen minuten komen erbij.

Colombia zet alles op alles om de wedstrijd te kantelen, maar faalt. Dit leidt tot wanhopige pogingen van Farid Diaz, Cardona en James vanuit onmogelijke plekken. Houdt Chili stand is de vraag. Ondertussen tikken de minuten weg. De scheidsrechter fluit af. Het is voorbij en Chili heeft een punt gewonnen.

Gerelateerde berichten