Burgemeester van Medellín looft 1200 studiebeurzen uit voor jongeren

Medellín is de stad van de technologie. De stad van de Eeuwige Lente is aan het uitgroeien tot de Silicon Valley van Zuid-Amerika. De vraag naar technische mensen stijgt. Ondertussen speelt de burgemeester van Medellín hier handig op in door maar liefst 1200 beurzen voor technologiestudies aan jongeren te geven.

De Sapienza, zeg maar het Instituut voor Hoger Onderwijs Medellín, heeft haar inschrijving gisteren geopend. Deze inschrijving loopt tot 16 juni. De subsidie dekt 100% van de inschrijvers. De subsidies zullen onder meer gaan naar jongeren uit moeilijkere wijken zoals Popular, Santa Cruz, Manrique, Aranjuez, Castilla, Doce de Octubre, Robledo, Villa Hermosa en San Javier. Men probeert jongeren uit de dagelijkse sleur en omgeving van geweld te halen en op te leiden als verantwoordelijke en technische mensen die een grote kans hebben op een goede baan.

Welke opleiding kan men volgen?
Best veel eigenlijk. Je moet dan denken aan opleidingen zoals Management Foodservice Kadastraal, Informatiesystemen, Mechatronische systemen, De industriële productie, elektromechanische systemen, telecommunicatie, bouwkundig tekenaar, Elektronica, kostenanalyse en budgettering en Software Development. Als enige eisen stelt de burgemeester dat men jonger is dan 21 jaar, in estato 1,2 of 3 zitten, niet studeren of al afgestudeerd zijn.

Gerelateerde berichten