Het Caribisch gebied

by Colombiaans.nl

Colombia is het enige land in Zuid-Amerika dat zowel een kustlijn heeft aan de Stille als aan de Atlantische Oceaan. Door die gunstige ligging in de noordwestelijke hoek van het continent is Colombia de belangrijkste toegangspoort van de regio en al in de koloniale periode waren de havensteden Cartagena en Santa Marta het centrum van een bloeiende handel met Europa. Het land grenst in het noorden aan Panama, een voormalige provincie van Colombia.

Vanuit havensteden als Barranquilla en Santa Marta werden aan het begin van de twintigste eeuw de eerste spoorlijnen aangelegd, die de kust met het binnenland verbonden. Bij de aanleg van die spoorwegen waren Engelse aannemers, ingenieurs en arbeiders betrokken.

Heerlijke steden en gebieden

Heerlijke gebieden en steden die u beslist niet mag overslaan zijn er eigenlijk legio. Neem de tijd voor de kust, haar mensen en haar koloniale schoonheid in architectuur, natuur en cultuur.

Steden zoals Santa Marta, Barranquilla, San Andres en Cartagena zijn prachtige ‘tripjes’ om nooit te vergeten. De mensen zijn er trots en hartelijk. Vergeet niet dat het in Colombia een paar tandjes minder wordt gedaan dan in Nederland, maar dat het aan de kust in het Caribisch gebied het nog even wat meer relaxter wordt gedaan. Onthaast u dus! Mocht u Spaans spreken, wat sowieso wel aan te raden is in Colombia, let en luister dan heel goed naar hoe de mensen aan de kust praten. Over het algemeen is het aan de kust de Spaanse taal net even wat sneller qua uitspraak, men slikt hierbij ook hele letters en soms woorden in. Ook komen inheemse dialecten en accenten meer voor.

Lees verder over Taganga op Mooji.nl

Geheime tips!

Over de hele wereld begint men nu echt Colombia te ontdekken. Er zijn echter nog steeds plekjes die echter nog onontdekt zijn. Denk bijvoorbeeld aan La Guajira, dit is een schitterend schiereiland in de buurt van Venezuela. Andere absolute aanraders zijn Uribia, Manuare en Bahia Honda. Lees verder op de pagina steden en klik op het tabblad van de gewenste kustplaats.